لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۱۳

طالبان: به توافق با آمریکا برای خروج نیروهای‌شان از افغانستان نزدیک شده‌ایم


قرار است زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای گفت‌وگوهای صلح افغانستان، در دیدار با رئیس‌جمهور این کشور، جزئیات مذاکرات با طالبان را در اختیار وی بگذارد.
قرار است زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای گفت‌وگوهای صلح افغانستان، در دیدار با رئیس‌جمهور این کشور، جزئیات مذاکرات با طالبان را در اختیار وی بگذارد.

طالبان می‌گوید به توافق با آمریکا برای خروج نیروهایش از افغانستان در ازای تضمین برای جلوگیری از تبدیل این کشور به پایگاه ستیزه‌جویان بین‌المللی نزدیک شده است.

مذاکرات میان آمریکا و طالبان بر سر پایان دادن به مناقشات افغانستان از اواخر پارسال در دوحه قطر آغاز شده که تاکنون به ۹ دور مذاکره میان آنها انجامیده است.

سهیل شاهین، سخنگوی طالبان در قطر، روز چهارشنبه ششم شهریور به خبرگزاری رویترز گفت: «امیدواریم به زودی خبری خوش به ملت مسلمان و استقلال‌خواه افغانستان بدهیم».

رویترز می‌گوید نتوانسته است با مقامات آمریکایی دخیل در مذاکرات گفت‌وگو کند، اما دو منبع مطلع از مذاکرات به این خبرگزاری گفته‌اند زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای گفت‌وگوهای صلح افغانستان، قرار است با اشرف غنی، رئیس‌جمهوری این کشور، دیدار کرده و جزئیات مذاکرات با طالبان را در اختیار وی قرار دهد.

یک منبع امنیتی در کابل به رویترز گفته است طالبان و آمریکا بر خروج نیروهای ایالات متحده از افغانستان در یک بازه ۱۴ تا ۲۴ ماهه توافق کرده‌اند.

وی گفته است جزئیات این توافق بعد از دیدار خلیلزاد و غنی رسانه‌ای خواهد شد.

اشرف غنی که برای انتخابات ریاست‌جمهوری آتی در ماه سپتامبر آماده می‌شود، از طالبان خواسته است که مستقیما با دولت وی مذاکرات را آغاز کند، اما طالبان که وی را به «عروسک خیمه‌ شب بازی بیگانگان» تشبیه کرده بودند، می‌گویند تنها بعد از خروج نیروهای آمریکایی آماده مذاکره با دولت هستند.

طالبان هم‌اکنون اراضی بیشتری را به نسبت سال ۲۰۰۱ که آمریکا به افغانستان حمله کرد، در کنترل خود دارد و به رغم مذاکرات با ایالات متحده و نمایندگان غیردولتی افغانستان، هنوز هم نبرد خود را ادامه می‌دهند.

صادق صدیقی، سخنگوی غنی، به رویترز گفته است دولت افغانستان از آمریکا نخواسته است که نیروهایش را برای مدت زمان طولانی در افغانستان نگه دارد، اما آنها در مرحله کنونی باید بر اساس نیاز افغانستان، زمان خروج خود را از کشور برنامه‌ریزی کنند، نه بر اساس درخواست و شروط طالبان.

وی گفت ما خواهان پایان خون‌ریزی‌ها هستیم، اما نمی‌توانیم از طالبان دستور بگیریم و این گروه باید شرایط دولت را قبول کند.

هم‌اکنون ۱۴ هزار نیروی آمریکایی برای آموزش و مشاوره نیروهای افغانستان در این کشور حضور دارند. به غیر از آن، ۱۷ هزار نیروی ناتو نیز در افغانستان هستند.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه تاکید کرد دولت دونالد ترامپ قصد دارد هرچه‌ زودتر و در مقیاسی وسیع، نیروهای نظامی را به خانه بازگرداند، و در عین حال می‌خواهد مطمئن باشد حمله‌ای از جانب افغانستان علیه آمریکا صورت نخواهد گرفت.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/ ف.ق/ ک.ر
XS
SM
MD
LG