وزارت خزانه داری آمریکا روز چهارشنبه هفتم فروردین اعلام کرد که یک کارگاه منطقهای در ریاض با حضور مقامهای ایالات متحده و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس درباره اقدامات مالی غیر قانونی ایران و خطراتی که این کشور برای سیستم مالی جهانی دارد، برگزار کرده است.
وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای میگوید، این کارگاه آموزشی توسط اعضای «مرکز مقابله با تامین مالی تروریسم (TFTC)» برگزار شده است.
مرکز مقابله با تامین مالی تروریسم در ۲۱ مه ۲۰۱۷ در جریان سفر دونالد ترامپ ، رییس جمهوری آمریکا به عربستان تاسیس شد و هفت عضو دارد. آمریکا، عربستان، امارات، کویت، بحرین، قطر و عمان عضو این مرکز هستند.
گزارش های حاکی این کارگاه آموزشی روز سه شنبه پایان یافته است.
وزارت خزانه داری آمریکا میگوید، در این نشست مجموعهای از مطالعات موردی در ارتباط با فعالیت مالی غیر قانونی ایران و دور زدن تحریمها به اعضا این مرکز ارائه شد.
این بیانیه اضافه کرده است: کشورهای حاضر در این کارگاه منطقهای اقدامات و گامهای خود را برای مختل کردن فعالیتهای مخرب ایران بیان کردند.
طبق این گزارش، اعضای «مرکز مقابله با تامین مالی تروریسم» همچنین دیدگاههای کارشناسی در خصوص رعایت و اجرای استانداردهای مورد نظر قطعنامههای شورای امنیت و گروه اقدام مالی (افایتیاف) را دریافت کردند.
وزارت خزانه داری آمریکا میگوید، محور بحث در این کارگاه منطقهای بر تلاش های کلید برای مقابله با تکثیر تسلیحات کشتار جمعی، آسیب پذیری شرکتهای تجاری و شفافیت مالی بخش خصوصی متمرکز بود.
به دنبال خروج آمریکا از توافق هسته ای شش قدرت جهانی با ایران، مقامهای این کشور نسبت به هرگونه تجارت و همکاری با ایران هشدار داده اند.
برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران پارسال هشدار داد که تجارت با جمهوری اسلامی ایران میتواند به معنای تامین مالی تروریسم باشد.
آقای هوک گفته بود: «وقتی شرکتها با رژیم ایران تجارت میکنند، احتمال دارد تروریسم را، شاید در خاک خود، تامین مالی کنند.»
این در حالی است که در ایران طی ماههای اخیر بحث بر سر لوایح مورد درخواست گروه ویژه اقدام مالی از جمهوری اسلامی برای رعایت استانداردهای مالی جهانی بالا گرفته است.
گروه ویژه اقدام مالی، افایتیاف، تاکنون چهار باربه جمهوری اسلامی ایران فرصت داده است تا با تصویب قوانین و رعایت استانداردهای جهانی، از فهرست سیاه این گروه درآید.