دولت دونالد ترامپ در یک اقدام سیاسی چشمگیر علیه دولت نیکلاس مادورو در ونزوئلا، تمامی داراییهای کاراکاس در آمریکا را بلوکه کرد.
خبرگزاریهای بینالمللی میگویند این اقدام واشینگتن میتواند بهطور مشخصی بر تنشها با دولت سوسیالیست ونزوئلا بیافزاید.
آمریکا از خوان گوایدو، رهبر مخالفان نیکلاس مادورو، که بهعنوان رئیسجمهوری موقت کشورش سوگند خورده حمایت میکند. بیش از ۵۰ کشور دیگر نیز ریاستجمهوری گوایدو را به رسمیت میشناسند.
با این وجود، و با اینکه طی ماههای گذشته اعتراضات گستردهای در ونزوئلا جریان داشته و ایالات متحده نیز دست به اقدامات مختلفی علیه کاراکاس زده، اما دولت مادورو همچنان قدرت را حفظ کردهاست.
فرمان اجرایی تازه مبنی بر منع داد و ستد و تجارت آمریکاییها با دولت ونزوئلا، از روز سهشنبه ۱۵ مرداد بهوقت ایران اجرایی محسوب میشود.
در این فرمان که به امضای ترامپ رسیده، آمدهاست که دولت مادورو به «غصب» قدرت و نقض حقوق بشر ادامه میدهد.
گوایدو و مخالفان آقای مادورو میگویند دولت فعلی «غصبی» است چراکه روند انتخابات ریاستجمهوری در سال ۲۰۱۸ با تقلب و دستکاری گسترده، ممانعت از حضور رقبای اصلی و نقض قانون اساسی ونزوئلا همراه بودهاست.
نیکلاس مادورو اتهامهای انتخاباتی را رد کردهاست. دولت مادورو، واشینگتن و شماری از متحدان منطقهای آن را به تلاش برای سرنگونی «دولت قانونی» در کاراکاس متهم کردهاست.
فرمان اجرایی بامداد سهشنبه البته داد و ستد را بهطور کلی ممنوع نکرده، با این حال یک اقدام قابل توجه، از زمانی که آمریکا گوایدو را بهعنوان رئیسجمهوری ونزوئلا به رسمیت شناخت، برآورد شدهاست.
تحریمهای پیشین آمریکا، صنعت نفت ونزوئلا را هدف گرفته بودند. نفت مهمترین منبع درآمد ونزوئلا است. ونزوئلا گستردهترین ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد؛ و از این بابت فراتر از عربستان سعودی، کانادا و ایران، دیگر ذخیرهگاههای بزرگ نفتی جهان، است.