لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۰۴

گیاهخوارها بیش از گوشتخوارها به غذاهای فوق فرآوری‌شده رو می‌آورند


پژوهش تازه در بحبوحهٔ بحثی داغ در مورد افزایش مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده منتشر شده است
پژوهش تازه در بحبوحهٔ بحثی داغ در مورد افزایش مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده منتشر شده است

پژوهشی تازه که توسط دانشگاه امپریال کالج لندن انجام شده، نشان می‌دهد افرادی که رژیم غذایی گیاهخواری دارند، بیشتر از گوشتخوارها به مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده رو می‌آورند. این مطالعه بر پایه داده‌های ۲۰۰ هزار نفر از بانک زیستی بریتانیا انجام شده است.

آن‌ها دریافتند که گیاهخوارها به میزان قابل توجهی بیش از افرادی که رژیم‌های کم‌گوشتخواری، نیمه گیاهخواری و ماهیخواری دارند غذاهای فوق فر‌آوری‌شده مصرف می‌کنند.

این دسته از غذاها که شامل محصولاتی مانند بستنی، بیسکویت، چیپس، نان صنعتی و شبه‌گوشت‌های فرآوری‌شده هستند، معمولاً سرشار از چربی‌های اشباع‌شده، نمک، شکر و مواد افزودنی‌اند. این مواد افزودنی شامل نگهدارنده‌ها، امولسیفایرها و رنگ‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی است که در آشپزی خانگی مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

در این مطالعه که نتایج آن در مجلهٔ eClinicalMedicine منتشر شده، آمده که بیش از ۲۰ درصد از کل غذاهای روزانه و ۴۶ درصد از انرژی روزانهٔ افراد مورد مطالعه، از غذاهای فوق‌فرآوری‌شده تأمین می‌شود.

غذاهای فوق فرآوری‌شده را نباید با غذاهای آماده اشتباه گرفت. غذاهایی که در اوج کیفیت تغذیه‌ای و تازگی بسته‌بندی می‌شوند، مانند اسفناج بسته‌بندی شده یا شیر غنی‌شده، در دستهٔ غذاهای آماده و یا با حداقل فرآوری قرار دارند.

اما غذاهای فوق فرآوری شده آن دسته از غذاهایی هستند که تولید آن‌ها در خانه و بدون ماشین‌آلات خاص صنعتی و مواد افزودنی و رنگ و طعم‌های مصنوعی ممکن نیست و مصرف آنان نیز ساده و فوری است.

این غذاها از دهه ۸۰ میلادی وارد بازار شدند و شرکت‌های تولیدکننده با سرمایه‌گذاری زیاد، طعم، بافت و رنگ آن‌ها را برای جلب مشتری بهبود بخشیدند.

پژوهشگران همچنین نسبت به افزایش مصرف جایگزین‌های گیاهی برای شیر و گوشت هشدار داده‌اند. این محصولات که اغلب توسط صنایع غذایی به‌عنوان گزینه‌های سالم و پایدار تبلیغ می‌شوند،در دستهٔ غذاهای فوق فرآوری‌شده قرار دارند.

این پژوهش تازه در بحبوحهٔ بحثی داغ در مورد افزایش مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده منتشر شده است.

ماه گذشته دو کارشناس از دانشگاه‌های آبردین و لیورپول در مقاله‌ای هشدار دادند که حذف غذاهای فرآوری شده ممکن است هزینه‌های اجتماعی را به افرادی که منابع محدودتری دارند وارد کند.

از سوی دیگر، رابرت کندی، نامزد جنجالی وزارت بهداشت ایالات متحده در دولت آتی دونالد ترامپ، وعده داده که با غذاهای فوق فرآوری‌شده مقابله کند و صنایع غذایی را به «مسموم‌سازی گسترده» مردم آمریکا متهم کرده است.

XS
SM
MD
LG