شبکه خبری بلومبرگ به نقل از یک مقام آمریکایی ِ مسئول مذاکرات با گروه خودروسازی «فولکسواگن»، میگوید این شرکت تقریبا به تمامی فعالیتهای خود در ایران پایان میدهد.
به گزارش بلومبرگ، دولت ترامپ بر فولکسواگن فشار آورده تا تن به تحریمهای ایالات متحده علیه ایران بدهد.
نه گروه فولکسواگن و نه مقامهای رسمی کاخ سفید هنوز واکنشی به این گزارش نشان ندادهاند.
دولت دونالد ترامپ در بهار گذشته از توافق اتمی صورتگرفته در زمان دولت باراک اوباما، پنج قدرت دیگر و تهران خارج شد. دور نخست تحریمهای آمریکا علیه ایران نیز از ۱۵ مرداد ماه، بازگشتند.
دور نخست تحریمها صنایع خودروسازی، تجارت طلا و فلزات گرانبها، تسهیلات مالی خارجی، داد و ستد هواپیماهای تجاری و قطعات و خدمات آنها، واردات فرش و مواد غذایی (پسته) ایرانی به آمریکا و همینطور تحریمها در مورد ریال را در بر میگیرد. دور دوم و شدیدتر تحریمها نیز قرار است از ۱۳ آبان اجرایی شوند.
طی این بازه زمانی شماری از شرکتهای عمده غربی فعالیت خود در ایران را به حال تعلیق درآورده یا به آن خاتمه دادهاند؛ برای نمونه شرکتهای خودروسازی دایملر، رنو، مزدا، هیوندای و پیاسای، شرکت نفتی توتال فرانسه، شرکتهای هواپیمایی بریتیشایرویز، کیالام و ایرفرانس از جمله شرکتهایی هستند که در این مدت از بازار ایران خارج شدهاند.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز ۲۶ شهریور ماه در توئیتر خود نوشته بود «با آمدن چهار نوامبر (۱۳ آبان، دور دوم تحریمها) قوانین متفاوتی در مورد هرکسی که بخواهد دست به داد و ستد با رژیم ایران بزند، اجرا میشود». آقای پومپئو در آن زمان گفته بود «همین الان هم کشورهای بسیاری دست به اقداماتی برای تـرک ایران، زدهاند».
روز چهارشنبه برایان هوک، رئیس «کارگروه اقدام ایران» در وزارت خارجه آمریکا، تاکید کرده بود کشورش به دنبال دستیابی به پیمانی با ایران است که هم فعالیتهای هستهای و هم برنامه موشکی را در بر گیرد. رهبر جمهوری اسلامی ایران با انجام مذاکرات با آمریکا مخالفت کردهاست. مقامهای دولت ایران پرسیدهاند چه تضمینی وجود دارد که مذاکرات با دولت ترامپ دوام بیاورد.
شبکه خبری بلومبرگ میگوید ریچارد گرنل، سفیر ایالات متحده در برلین، مذاکرات با شرکت فولکسواگن را رهبری کردهاست. این گزارش در عین حال افزوده است که فولکسواگن اجازه خواهد داشت به بخشی از فعالیتهای خود در ایران، که زمینههای انساندوستانه دارند، ادامه دهد.