لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۲۳

واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به خداحافظی وریا غفوری؛ فوتبالیستی که «پهلوان» شد


وریا غفوری در جریان اعتراضات سراسری اخیر، به صراحت علیه اقدامات جمهوری اسلامی موضع انتقادی اتخاذ کرد
وریا غفوری در جریان اعتراضات سراسری اخیر، به صراحت علیه اقدامات جمهوری اسلامی موضع انتقادی اتخاذ کرد

کاربران بسیاری در شبکه‌های اجتماعی پس از انتشار پست اینستاگرامی وریا غفوری،‌ مبنی بر خداحاف‍ظی از دنیای فوتبال، همزمان با شهرآورد ۱۰۱ پایتخت، واکنش نشان داده‌اند.

در این واکنش‌ها در ساعات منتهی به فینال جام حذفی فصل ۲-۱۴۰۱، به موارد مختلف همراهی آقای غفوری با اعتراضات مردمی اشاره شده است.

فراگیری واکنش‌ها به اندازه‌ای است که بسیاری از شخصیت‌های شناخته شده از جمله ابراهیم حامدی، معروف به ابی، خواننده نیز از اهمیت «حق‌گویی و حق‌طلبی» این بازیکن سابق تیم ملی نوشته‌اند.

روز چهارشنبه، دهم خرداد، از ساعت ۱۹:۴۵ دقیقه به وقت ایران، تیم‌های استقلال و پرسپولیس با قضاوت اشکان خورشیدی برای قهرمانی جام حدفی در برابر هم می‌ایستند.

بعد از پایان همکاری وریا غفوری با فولاد خوزستان در بهمن سال گذشته و به رغم اخباری از عضویت احتمالی‌اش در سایر تیم‌ها، او حالا در ۳۵ سالگی، نه در مستطیل سبز که روی سکوهای ورزشگاه، قصد خداحافظی دارد.

این بازیکن سابق تیم ملی فوتبال، در جریان اعتراضات سراسری اخیر، به‌ویژه پس از سرکوب گسترده مناطق کردنشین ایران، به صراحت علیه اقدامات جمهوری اسلامی موضع انتقادی اتخاذ کرد.

میلاد علوی، روزنامه‌نگار، با اشاره به چند مورد از نکاتی که وریا غفوری را در ذهن مردم ایران پررنگ کرده، عنوان کرد که آقای غفوری «شرافتش را نفروخت».

مشهورترین کنش اجتماعی وریا غفوری، کاپیتان تیم استقلال، پس از خودکشی «دختر آبی» بود که تی‌شرت یادمان او را که از قبل برای بازیکنان استقلال تهیه کرده بود، در بازی شهریور ۹۸ با نفت مسجدسلیمان به اعضای تیم داد تا برای این دیدار به تن کنند.

حسین رونقی ملکی، زندانی سیاسی سابق نیز با انتشار عکس وریا غفوری با تی‌شرت یادمان «دختر آبی» نوشت که او «به مردم وفادار ماند».

کاپیتان سابق استقلال در آبان سال گذشته و در میانه اعتراضات «زن، زندگی،‌ آزادی» با دختر فرشته احمدی، یکی از کشته‌شدگان در اعتراضات اخیر ایران نیز دیدار کرده بود.

به همین دلایل بود که مدافع وقت فولاد خوزستان، به اتهام «توهین و تخریب» تیم ملی فوتبال ایران و همچنین «تبلیغ علیه نظام» بازداشت شد.

برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی با اشاره به بازداشت و فشارهای امنیتی بر این بازیکن فوتبال،‌ نوشتند که وریا غفوری با ایستادن در کنار اعتراضات مردم ایران، از دوران حرفه‌ای خود گذشت و دوران حرفه‌ای او زیر سایه جمهوری اسلامی پایان یافت.

پیش از بازداشت نیز آقای غفوری طعم محرومیت را چشیده بود. سال گذشته دعوت نشدن این بازیکن به تیم ملی برای اعزام به جام جهانی انتقادهایی را برانگیخته بود اما بیش از آن کنار گذاشته شدن او از تیم استقلال بحث‌برانگیز شده بود.

خبر جدایی ناخواسته وریا غفوری از تیم استقلال، روز هفتم تیر ۱۴۰۱، در رسانه‌های رسمی ایران منتشر، اما به دلایل آن اشاره‌ای نشد؛ با این حال مردم هوادار او در شبکه‌های اجتماعی نوشتند که دلیل اصلی این موضوع اعتراضات اجتماعی و سیاسی کاپیتان تیم استقلال و حمایت او از اعتراضات مردمی بوده است.

این جدایی حدود دوماه بعد از آن اتفاق می‌افتاد که کاپیتان سابق استقلال تهران، بعد از بازی تیمش مقابل فولاد خوزستان هم در حمایت از اعتراض‌های مردمی به‌ویژه در خوزستان گفت: «این حق مردم ایران است که سعادتمند زندگی کنند» و افزود «نمی‌دانم مسئولین شرمنده نمی‌شوند این موقعیت و وضعیت را می‌بینند؟»

وریا غفوری هم‌چنین گفت که وقتی صحبت از مسائل اجتماعی و مدنی می‌شود، فوتبال دیگر در اولویت او قرار ندارد و از جایگاه خود برای بیان خواسته‌های هواداران خود استفاده می‌کند.

در همین زمینه محمد آقازاده، روزنامه‌نگار با اشاره به برگزاری فینال جام حذفی میان پرسپولیس و استقلال عنوان کرده که خداحافظی کاپیتان سابق استقلال از نتیجه بازی «مهم‌تر» است.

کاربران دیگری نیز از هواداران هر دو تیم رقیب خواسته‌اند که به جای نتیجه بازی، به خداحافظی وریا غفوری و تقدیر از او به خاطر رفتارهای «پهلوانانه» اهمیت دهند.

در حالی که وریا غفوری اعلام کرده روز چهارشنبه، ۱۰ خرداد پس از فراز و نشیب‌های زیاد در دوران حرفه‌ای خود با مستطیل سبز خداحافظی می‌کند، اما مشخص نیست نهادهای امنیتی و مسئولان فدراسیون فوتبال به او اجازه وود به ورزشگاه آزادی و خداحافظی مناسب را بدهند.

برخی کاربران نوشته‌اند که وریا غفوری برای حضور نیافتن در ورزشگاه آزادی، «تحت فشار» قرار گرفته و با شروع بازی، گزارش‌های کاربران حاکی از جلوگیری از ورود این فوتبالیست به ورزشگاه، اما تشویق پرشور او از سوی تماشاگران حاضر در استادیوم است.

با استفاده از گزارش‌های شبکه‌های اجتماعی و رادیو فردا/پ.م/ب.ب
XS
SM
MD
LG