لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۱۴

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا: در دوره تشدید خطر با ایران هستیم‎


ژنرال مایک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در نشست کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان شرکت کرده بودند
ژنرال مایک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در نشست کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان شرکت کرده بودند

ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در کنگره کشورش، گفته «در پیوند با ایران در بازه زمانی قرار داریم که احتمال خطر رو به فزونی گذاشته‌است».

ژنرال میلی در نشست با قانون‌گذاران در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا، به‌طور مشخص در مورد سیاست‌ها در قبال سوریه و خاورمیانه سخن می‌گفت. بخش مهمی از این سخنان مربوط به ایران می‌شد.

مارک میلی گفته است ایران باید «خیلی خیلی محتاط» عمل کند.

این اظهارات پس از انتشار گزارش‌ها از حملات راکتی هفته‌های اخیر به تاسیسات و منافع ایالات متحده در عراق، و دیگر تنش‌های فزاینده بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی، مطرح شده‌است.

ژنرال میلی گفته «در پیوند با ایران در بازه زمانی قرار داریم که ریسک رو به فزونی می‌رود» با این حال او تاکید کرده «در شرایط مشخص فعلی، خویشتن‌داری، یک پاسخ مناسب به شمار می‌رود».

در این نشست که علاوه بر رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، وزیر دفاع آن کشور نیز حضور داشت، یک نماینده جمهوری‌خواه از این دو پرسیده «صبر در برابر ایران کی به پایان می‌رسید؟ چه زمانی خودداری ما از سوی آن‌ها نشانه ضعف تلقی خواهد شد؟».

به گزارش «میلیتاری تایمز»، ژنرال میلی در پاسخ گفته «توپ در زمین ایران است» و نحوه و گستره کنشی که جمهوری اسلامی ممکن است به آن دست بزند، نحوه و میزان واکنش آمریکا را مشخص خواهد کرد.

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، نیز به‌تازگی گفته اعتراضات آبان‌ماه در ایران نشان‌دهنده فشارهای فزاینده بر جمهوری اسلامی است و «ما باید آماده هر گونه پیشامدی باشیم».

جان رود، نفر سوم وزارت دفاع آمریکا نیز روز ۱۳ آذر گفته بود «شواهدی حاکی از احتمال وقوع اقدامات تعرضی ایران می‌بینیم که به دلایل روشن وارد جزئیات آن نمی‌شوم».

بنا بر متن منتشرشده در وب‌سایت وزارت دفاع آمریکا، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، روز چهارشنبه ۲۰ آذر تاکید کرده که جمهوری اسلامی همچنان «دولت اصلی حامی تروریسم» است و با دخالت‌های مستقیم و غیرمستقیم خود به بی‌ثباتی در غرب آسیا دامن زده است.

جمهوری اسلامی اتهام حمایت از تروریسم و دخالت در اوضاع دیگر کشورها را رد کرده‌است.

دولت دونالد ترامپ در پی خروج یک‌طرفه از توافق اتمی با تهران، رو به تحریم‌های گسترده‌ای آورده که به «کارزار فشار حداکثری» علیه ایران موسوم شده است. تهران خروج از برجام را نقض تعهدات بین‌المللی آمریکا و تحریم‌ها را «تروریسم اقتصادی» توصیف کرده‌است.

واشینگتن می‌گوید این تحریم‌ها تا زمانی که «رفتار» ایران تغییر نکند، دست از برنامه اتمی نکشد و به مداخلات در منطقه پایان ندهد، ادامه خواهد داشت.

در جریان نشست روز چهارشنبه، ست مولتون، نماینده دمکرات که زمانی افسر نیروی دریایی بود، از مقام‌های دولت پرسیده آیا خروج از برجام و تحریم‌های شدید، موفقیتی هم داشته و از اقدامات ایران کاسته است؟ آقای اسپر در واکنش گفته استراتژی برای جواب دادن به زمان نیاز دارد و کارزار فشار حداکثری «پیامدهای قابل‌توجهی» بر اقتصاد ایران داشته است.

میلیتاری‌تایمز، وزارت دفاع آمریکا/ت/خ
XS
SM
MD
LG