شرکت هیوندایی قصد دارد ضمن برقی کردن خودروهای خود تا چند سال دیگر آنها را به سمت خودران شدن پیش ببرد.
داهه کانگ، مهندس ارشد هیوندایی، در گفتوگوی اختصاصی با رادیو فردا درباره خودرو رباتیک جدید این شرکت میگوید: «این خودرو روبوتاکسی است؛ یک خودرو رباتیک که میتواند در اتوبانها بدون نیاز به راننده حرکت کند. این خودرو روی پلتفرم جدید برقی هیوندایی توسعه پیدا کرده و روی این پلتفرم چندین خودرو برقی وارد بازار خواهد شد.»
این خودرو چگونه میتواند اطرافش را ببینید؟ او در اینباره چنین توضیح میدهد: «روبوتاکسی دارای رادار، سنسور و دوربینهای گوناگون است که بهصورت ۳۶۰ درجه میتواند اطراف خود را اسکن کند و با این کار یک دید مناسب از محیط اطراف را برای خودرو ایجاد میکند.
این دید و اسکن ۳۶۰ درجه تا سیصد متر از خودرو بُرد دارد و میتواند تمام اطراف خودرو را در این شعاع پوشش دهد و ارزیابی کند.»
خودروهای خودران سطوح متفاوتی دارند. هماکنون خودروهای تسلا در سطح سه هستند و در سطح پنج خودروها کاملاً خودران خواهند شد.
داهه کانگ، مهندس ارشد هیوندایی، درباره خودرو روبوتاکسی میگوید: «این خودرو در سطح چهار خودران قرار دارد. این سطح کمک میکند خودرو در جادههای خارج از شهر نیازی به راننده نداشته باشد و در این شرایط به فرمانهای صوتی سرنشینان برای حرکت گوش خواهد کرد. روبو تاکسی برای حرکت با خودروهای دیگر ارتباط برقرار میکند.»
بهگفته این مهندس هیوندایی، خودرویی شبیه این ماشین در سال ۲۰۲۳ وارد بازار خواهد شد و این اولین سری از خودروهای رباتیک هیوندایی خواهد بود.
آقای کانگ میگوید: «همانطور که میبینید، در کنار خودرو لیدار (رادار لیزری) قرار گرفته است. یک لیدار دیگر هم روی سقف خودرو قرار داده شده که اطراف خودرو را اسکن میکند. دو دوربین هم در بالای خودرو قرار گرفته تا پوشش مناسبی برای نگاه به سمت جلو داشته باشد.
در این خودرو همچنین از هوش مصنوعی برای رانندگی در شرایط مختلف استفاده شده و هوش مصنوعی با استفاده از اطلاعات گوناگون تشخیص میدهد که چگونه خودرو را براند.»
یوهان تیکوته، سخنگوی فولکسواگن، نیز در گفتوگوی اختصاصی با رادیو فردا درباره خودروهای خودران گفته بود: «همانطور که در محصول مفهومی فولکسواگن میبینید، دیگر فرمان وجود ندارد و ما میخواهیم در آینده خودروهایمان کاملاً خودران و در سطح پنج این فناوری قرار بگیرند؛ سطحی که خودرو داخل شهر و در اتوبان کاملاً خودران خواهد بود. البته برای رسیدن به آن روز همچنان زمان نیاز داریم. برای اینکه دیگر نیاز به راننده نباشد، زمان طولانی لازم است. در سطح پنج، رانندگان میتوانند تصمیم بگیرند خودشان رانندگی کنند یا اینکار را ماشین انجام دهد.»
تولید خودروهای خودران برنامه آینده خودروسازان نامدار جهان است که امروزه نمونههای بسیار ابتدایی آن در خودروهای تسلا استفاده میشود. ولی قرار است در آینده نزدیک نمونه پیشرفتهتر را خودروسازان بزرگ اجرایی کنند.
این خودروها تا پنج سال آینده توانایی رانندگی خودران در برخی بزرگراهها را خواهند داشت، اما زمان رسیدن به توانایی رانندگی در تمامی شرایط و تمامی جادهها هنوز مشخص نیست، چرا که نیاز به توسعه هوش مصنوعی و پوشش کامل اینترنت نسل پنجم در سراسر جادهها دارد.
همچنین این سیستم باید به شرایط بدون خطا و قابلاعتمادی دست پیدا کند. در خودروهای آینده البته روشهای تازهای برای افزایش ایمنی استفاده خواهد شد.