مارتین گریفیس، فرستاده سازمان ملل، بار دیگر برای مذاکره با شورشیان حوثی در مورد وضعیت بندر کلیدی حدیده به پایتخت یمن سفر کردهاست. ائتلاف به رهبری عربستان میگوید حوثیها هنوز موضع خود را تغییر ندادهاند.
طی هفتههای گذشته فرستاده سازمان ملل چند بار با حوثیها دیدار کردهاست. سازمان ملل، نگران از پیامدهای حمله ائتلاف عربی به بندر حدیده و نبرد حوثیها با این ائتلاف، در تلاش است تا راهی برای برونرفت از بحران پیدا کند.
آقای گریفیس که روز یازدهم تیر ماه وارد صنعا شد، هنوز بیانیه یا اعلامیه رسمی در مورد سفر خود منتشر نکردهاست.
امارات متحده عربی، که از گروههای مسلح هوادار دولت یمن حمایت میکند، از حوثیها خواسته بندر حدیده را ترک کنند. ترکی مالکی، سخنگوی ائتلاف به رهبری عربستان، میگوید «انتظار میرود فرستاده سازمان ملل با شبهنطامیان [حوثی] گفتوگو کند تا راهحلی پیدا شود و چهارچوبی برای مذاکرات مشخص شود».
ترکی مالکی میگوید حوثیها هنوز موضع خود را تغییر ندادهاند. اشاره او به خواسته ائتلاف مبنی بر عقبنشینی شورشیان از حدیده است.
سخنگوی ائتلاف تاکید کرده که عملیات در حدیده «تا زمانی که موضع [حوثیها] تغییر کند، ادامه خواهد داشت».
ائتلاف به رهبری عربستان، سه سال پیش برای بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، رئیسجمهوری یمن که همچنان رئیس دولت صاحب کرسی در سازمان ملل است، وارد نبردها شد. شورشیان حوثی که از حمایت ایران برخوردار هستند، کنترل پایتخت آن کشور، و بندر حدیده را در اختیار دارند.
بندر حدیده، از اصلیترین مناطق واردات کالا به یمن است و برای انتقال کمکهای انساندوستانه به غیرنظامیان آن کشور، نقش کلیدی دارد. بیش از ۷۰ درصد واردات یمن از این بندر انجام میشود و همین موضوع نیز یکی از دلایل اصلی نگرانی سازمان ملل در مورد وقوع یک «فاجعه انسانی» است.
در حالیکه سازمان ملل در تلاش است برای کاستن از خطرات ناشی از نبردها، با شورشیان حوثی به یک راهحل دست پیدا کند، ائتلاف به رهبری عربستان نیز با انتقادهایی در مورد عملیات حدیده روبهرو شدهاست. اسوشیتدپرس میگوید ائتلاف با انتقادهایی در مورد حملات هوایی، تخریب بیمارستانها و بازارها و کشتهشدن غیرنظامیان روبهرو است و حوثیها نیز با انتقادهایی در زمینه کشتن و زخمی کردن غیرنظامیان و یا کارگذاری مینهای زمینی روبهرو هستند.