سازمان ملل میگوید ۸.۴ میلیون نفر از شهروندان یمنی در آستانه قحطی قرار گرفتهاند و طرفهای درگیر در آن کشور باید اجازه دهند تا کمکهای انساندوستانه بیشتری به دست غیرنظامیان برسد.
جیمی مکگولدریک، هماهنگکننده ارشد ملل متحد در امور یمن، ۲۰ آذر ماه میگوید محاصره یمن کاهش پیدا کرده، اما وضعیت همچنان وخیم است.
پس از آن که شورشیان حوثی، مورد حمایت ایران، در میانه آبانماه به سوی ریاض موشک شلیک کردند، ائتلاف به رهبری عربستان سعودی دست به محاصره کامل یمن زد. این ائتلاف ایران را متهم کردهاست که به ارسال تسلیحات برای شورشیان حوثی دست زده و به آنها جنگافزارهایی مانند موشک تحویل دادهاست. مقامهای ایرانی این اتهامها را رد کردهاند.
از سوی دیگر اما محاصره یمن خود با انتقادهای شدیدی روبهرو شده، بهطوری که ایالات متحده طی مدت سه روز، دو بار از ائتلاف به رهبری ریاض خواست اجازه بدهد کمکهای بشردوستانه به یمن وارد شوند. کاخ سفید در عین حال آنچه اقدامات سرکوبگرانه شبهنظامیان حوثی در صنعا نامیده، و قتل علی عبدالله صالح، رئیسجمهوری پیشین یمن، را محکوم کردهاست.
آقای مکگولدریک، روز دوشنبه در بیانیهای گفته است «ادامه محاصره بندرهای یمن، انتقال سوخت، غذا و نیازهای پزشکی و دارویی را محدود میکند؛ و بهطور شدیدی به شمار افراد نیازمند کمک افزودهاست».
به گفته این مقام ارشد سازمان ملل در امور یمن «زندگی میلیونها نفر، از جمله ۸.۴ میلیون یمنی که تنها یک گام با قحطی فاصله دارند، بستگی به توانایی ما برای ادامه کمکهای انساندوستانه، درمانی، آب آشامیدنی، غذا و مواد خوراکی و سرپناه دارد».
شمار شهروندان یمنی در آستانه قحطی، آنطور که اکنون آقای مکگولدریک اعلام کرده، نزدیک به نیم میلیون نفر بیش از واپسین رقم اعلام شده از سوی همین سازمان و نهادهای مدافع حقوق بشر است.
تلویزیون دولتی عربستان، روز دوشنبه اعلام کرد هیئتی از سوی سازمان ملل، وارد ریاض شده تا با مقامهای ائتلاف سعودی و دولت یمن دیدار کند و -به گفته این شبکه دولتی عربستان- «راهی برای جلوگیری از سلاح و موشک برای حوثیها پیدا شود».
به گزارش رویترز سازمان ملل میگوید کمبود مواد خوراکی در یمن، بهخاطر ادامه درگیری طرفها و محاصره یمن، باعث شده تا بدترین بحران انسانی معاصر در جهان شکل گیرد.
سازمان ملل میگوید از زمان تشدید درگیریها، ناشی از حمله ائتلاف به یمن پس از شورش حوثیها و سرنگونی دولت عبدربه منصور هادی در صنعا، بیش از ۱۰ هزار نفر کشته، بیش از دو میلیون نفر آواره و یک میلیون نفر با همهگیری وبا دستبهگریبان شدهاند.