فعالیت مجتمع نیشکر هفت‌تپه تا اطلاع ثانوی متوقف شد

تصویری از اعتصاب کارگران در مجتمع نیشکر هفت‌تپه

با ادامه اجتماعات کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به معوقات مزدی خود، مدیرعامل این شرکت از تعطیلی موقت این مجتمع خبر داد.

آن‌طور که خبرگزاری ایلنا گزارش کرده، امید اسدبیک، مدیرعامل مجتمع نیشکر هفت‌تپه، این خبر را با انتشار بخشنامه‌ای اداری به کارکنان این مجتمع اعلام کرده است.

اسدبیک در این بخشنامه به کارکنان تحت مدیریت خود گفته که در روزهای اخیر «برخی افراد غیردلسوز و بی‌مسئولیت که هیچ‌گونه توجهی به قوانین جاری شرکت نداشته‌اند»، اقداماتی انجام داده‌اند که وی را به اتخاذ این تصمیم واداشته است.

وی اضافه کرده که «برای جلوگیری از صدمات احتمالی غیرقابل جبران، تا اطلاع ثانوی جهت تعیین تکلیف و ایجاد امنیت برای ادامه کار شرکت، کلیه واحدها تعطیل اعلام می‌گردد.»

آن‌طور که مدیرعامل مجتمع نیشکر هفت‌تپه خبر داده، «تنها بخش حراست» این مجتمع، آن هم به منظور «حفظ و‌ حراست از اموال شرکت»، فعال خواهد ماند.

خبرگزاری ایلنا نوشته که «تاخیر» در پرداخت معوقات مزدی کارگران و کارکنان بخش‌های مختلف، «موجب اختلال» در روند کار و تولید این شرکت تولید شکر شده است.

این برای نخستین‌بار نیست که فعالیت شرکت هفت‌تپه متوقف می‌شود. اسفند ماه سال ۹۶ نیز بدنبال اعتراضات کارگری در شرکت تولید شکر هفت‌تپه استان خوزستان، فعالیت این شرکت متوقف شده بود که با توافق میان کارگران و کارفرما، پس از سه روز از سر گرفته شد.

شرکت نیشکر هفت‌تپه در اسفند ۹۴ به بخش خصوصی واگذار شد و از آن پس به گفته کارگران این مجتمع، مشکلات اقتصادی آن، از جمله زمان پرداخت دستمزد و حق بیمه کارگران،‌ افزایش یافته است.

کارگران شرکت نیشکر ‌هفت‌تپه از زمان خصوصی‌سازی این مجتمع بارها دست به اعتصاب و تجمع زده و خواستار پرداخت مطالبات خود شده‌اند.

در این میان، پرداخت نشدن مطالبات کارگران به خودکشی و مرگ علی نقدی، یکی از کارگران فصلی شرکت نیشکر هفت‌تپه، رمنجر شد.

اعتراض‌های صنفی کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، با ‌برخوردهای امنیتی و قضایی مواجه شده است. اتحادیه آزاد کارگران ایران روز ۱۵ بهمن خبر داد که ۳۴ کارگر بازداشت شده شرکت نیشکر هفت‌تپه آزاد شده‌اند. بازداشت این گروه به دست ماموران یگان ویژه نیروی انتظامی که در محوطه شرکت نیشکر هفت‌تپه مستقر شده بودند، انجام شده بود.

در سال‌های اخیر، کارگران و فعالان کارگری و صنفی به اتهام های امنیتی بازداشت و یا محکوم به زندان شده‌اند.

پیش از این نیز، برای دست‌کم ۷۰ کارگر شرکت نیشکر هفت‌تپه پرونده قضایی تشکیل شده بود. آنها پس از اعتصاب بزرگ کارگران نیشکر هفت‌تپه در شهریور ماه سال ۹۶ بازداشت یا احضار شده بودند.

برخوردها با کارگران، ‌فعالان و تشکل های کارگری، انتقاد سازمان‌های حقوق بشری و اتحادیه‌های بین‌المللی کارگری را به همراه داشته است.

این در شرایطی است که مقام‌های جمهوری اسلامی همواره از «تعامل» با تشکل‌های کارگری سخن می‌گویند.

همزمان با ادامه اعتراض‌های کارگری در ایران، وب‌سایت رهبر جمهوری اسلامی، هفتم اسفندماه سال گذشته، سخنرانی او در روز ۱۶ بهمن را منتشر کرد که در آن «دشمنان» را متهم کرده بود که تلاش می‌کنند «رکودی، لنگی‌ای از سوی کارگران به وجود بیاورند یا کارگرها را به این کار وادار کنند».

رهبر جمهوری اسلامی در این سخنرانی، افزوده که بارها گفته است: «ضدانقلاب کشور از اوّل چشمش به کارگرها بود.»

با استفاده از گزارش‌های ایلنا و رادیو فردا؛ ب.ب/ س.ن