۲۷ نماینده نزدیک به جبهه پایداری در نامهای خواستار رسیدگی به «رفتار غیرقانونی» علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، شدهاند.
این نامه که متن آن در خبرگزاری فارس صورت گرفته، اقدام علی لاریجانی در ارجاع لوایح مرتبط به پولشویی به مجمع تشخیص مصلحت را «غیرقانونی» توصیف کرده و خواستار رسیدگی کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس به موضوع شدهاند.
خبرگزاری فارس این نامه را که به امضای نمایندگانی چون حسینعلی حاجیدلیگانی، جواد کریمی قدیمی، نصرالله پژمانفر، حسین نقوی حسینی، احسان قاضیزاده، مجتبی ذوالنوری و جواد ابطحی رسیده است را به عنوان «متن استیضاح رئیس مجلس» منتشر کرده است.
در آییننامه داخلی مجلس مفهومی با عنوان «استیضاح رئیس مجلس» وجود ندارد، و سازوکاری برای برکناری رئیس مجلس پیشبینی نشده است. در قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز لفظ استیضاح تنها در مورد رئیسجمهور و وزیران دولت به کار رفته است.
با این حال ماده ۲۶ آیین نامه داخلی جدید مجلس پیشبینی کرده که اعتراض کتبی دست کم ۲۵ نفر از نمایندگان به به کیفیت اداره جلسات و نحوه ایفای وظایف رئیس یا سایر اعضای هیئت رئیسه معترض باشند، میتواند به تشکیل هیئت رسیدگی، مرکب از رؤسای کمیسیونهای تخصصی و اعضای کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس منجر شود و در صورتی که اکثریت اعضای هیئت رأی بر عدم صلاحیت فرد مورد اعتراض دهند، عضویت او در هیئت رئیسه تعلیق میشود.
این ماده پیشبینی کرده که گزارش هیئت رسیدگی در این باره در جلسه غیرعلنی مورد بررسی قرار میگیرد و در اولین جلسه علنی مجلس بدون بحث به رأیگیری گذاشته میشود، و درصورت رأی به عدم صلاحیت، فرد موضوع اعتراض از سمت خود مستعفی شناخته میشود و حق شرکت در انتخابات مجدد آن دوره را ندارد.