یک فرمانده نظامی «موجودیت رسمی لشکر سایبری» بسیج را اعلام کرد

رئیس سازمان فضای مجازی بسیج روز شنبه بدون اشاره به جزئیات از تغییرات در ساختار «لشکر سایبری» این نهاد خبر داد.

مسلم معین در نشست فعالان فضای مجازی بسیج در محل سفارت اشغال شده آمریکا در تهران گفت: «این گردهمایی عملا اعلام موجودیت رسمی لشکر سایبری است که با افزودن یک مدل مبنایی در سه محور اصلی و ۱۳ لایه هم در بعد ساختار و هم در بعد تشکیل شبکه سایبری مردمی انقلاب، امیدواریم به جایی برسیم که آینده این فضا در اختیار نیروهای انقلابی قرار بگیرد».

آقای معین به جزئیات تغییرات انجام شده در ساختار «لشکر سایبری» بسیج اشاره نکرده است.

سپاه پاسداران ایران از حدود بیش از ۱۰ سال پیش مرکزی به نام مرکز جرائم سازمان یافته سایبری ایجاد کرده و این نهاد برخی از فعالان مجازی را بازداشت کرده است.

پیشتر گزارش‌هایی درباره تشکیل «ارتش سایبری» در سپاه و بسیج منتشر شده بود و بر اساس این گزارش‌ها، تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی از جمله اقدامات این نهاد است.

در همین حال خبرگزاری رویترز روز ۹ آذر گزارش داد که ۷۱ وبسایت ناشر اخبار جعلی را شناسایی کرده است که وابسته به «سازمانی مستقر در تهران» هستند و اطلاعات کذب و اخبار مورد تایید جمهوری اسلامی را به زبان‌های مختلف در اختیار مخاطبانی در ۱۵ کشور مختلف قرار می‌دهند.

غلامحسین غیب‌پرور، فرمانده بسیج، نیز در نشست روز شنبه خواستار حضور بیشتر نیروهای این نهاد در فضای مجازی شد.

وی با اشاره به ایجاد یک «شبکه خوب، کارا و فعال» از نیروهای بسیج در فضای مجازی گفت که «اگر نتوانیم آن را ادامه دهیم دچار خسران شده‌ایم».

ابوالحسن فیروز آبادی دبیر شواری عالی فضای مجازی، نیز در این نشست گفته که در فضای مجازی بیش از ۱۰۰ بحران ملی راه‌اندازی شده که موضوع حجاب، «بحران آب»، «بحران دراویش»،«جنگ ارزی» و «مقایسه وضعیت کشور با نظام شاه» از جمله آنها است.

رهبر و دیگر مقامات جمهوری اسلامی و روحانیون اصول‌گرا شبکه‌های مجازی را عامل نفوذ کشورهای خارجی می‌دانند و خواهان کنترل شدید آنها هستند.