شهروندان تایلندی برای نخستین بار از زمان کودتای خرداد ۱۳۹۳ پای صندوقهای رای رفتهاند.
نزدیک به ۵۱ میلیون تن از شهروندان تای واجد شرایط رای دادن هستند.
مخالفان کودتاچیانی که در حال حاضر قدرت را در دست دارند خواستار «حضور گسترده» شهروندان شدهاند و میگویند تنها در صورتی که شمار رایدهندگان بالا باشد امید به جلوگیری از ادامه قدرت نظامیان است.
از سوی دیگر پرایوت چان-اوچا، نخستوزیر فعلی که در مقام فرمانده ارتش رهبری کودتا را برعهده داشت نیز امیدوار است که نفوذ و قدرت خود را در این کشور جنوبشرق آسیا افزایش دهد.
چان-اوچا از نخستین افرادی بود که رای خود را به صندوق انداخت. او به خبرنگاران گفته است «امیدوارم همه با رای دادن به هم کمک کنند… این حق همه است».
صحنه سیاسی تایلند بهطور معمول محل رقابت دو گروه عمده است؛ نیروهایی که بهطور معمول سنتگرا یا محافظهکار بهشمار میروند و بخشهایی از ارتش معمولا به آنها نزدیک است و هواداران و گروههای نزدیک به تاکسین چیناوات، سیاستمدار عوامگرایی که زمانی صحنه سیاسی را به لرزه انداخت.
آخرین بار ارتش تایلند در اول خرداد ماه ۱۳۹۳ کنترل اوضاع را در دست گرفته و کودتا کرد؛ امری که در تایلند نسبتا رایج است. ارتش دستکم ۱۲ بار طی هشتاد سال گذشته کودتا کردهاست.
این کودتا پس از تظاهرات و درگیریهای خیابانی مخالفان دولت اینگلاک چیناوات و هواداران او صورت گرفت.
کودتای قبلی ارتش تایلند نیز زمانی انجام شده بود که برادر نخستوزیر پیشین، یعنی خود تاکسین چیناوات بر سر قدرت بود.
کودتاهای اخیر هر دو علیه دولتهای انتخاب شده در آرای عمومی انجام شده است.
از سوی دیگر مخالفان دولت خانواده چیناوات و حزبشان، آنها را متهم میکردند که با عوامفریبی، مردم را به ویژه در مناطق فقیر و دورافتاده کشور به نفع خود به رای دادن میکشانند.