براساس گزارش رسانههای ایران، شعبه ۱۶۳ مجتمع امور اقتصادی پنج متهم پرونده دکل نفتی را به زندان محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، علی طاهری مطلق، مراد شیرانی، رضا مصطفوی طباطبایی، عمر کامل السوده، مهدی وفایی، نفیسه محمودی و محمدسعید حاجی غفاری متهمان پرونده معروف به دکل نفتی گمشده هستند.
با این حال در گزارش منتشر شده، به احکام مهدی وفایی و نفیسه محمودی اشاره نشده است.
این دادگاه علی طاهری مطلق مدیرعامل سابق شرکت تاسیسات دریایی را به اتهام «خیانت در امانت» به سه سال زندان محکوم کرد.
در بخش دیگری از این حکم، آقای طاهری به دلیل قرارداد «شرکت رهنمون اقتصاد» به سه سال حبس و محمّدسعید حاجی غفّاری به شش ماه زندان محکوم شده است.
مراد شیرانی متهم ردیف دوم این پرونده نیز به شش ماه زندان و رضا مصطفوی طباطبایی متهم ردیف سوم به سه سال زندان محکوم شده است. آقای مصطفوی در خارج از ایران به سر میبرد.
دادگاه برای عمر کامل السوده متهم ردیف چهارم، با استناد به دلایلی از جمله اینکه او تبعه ایران نیست، «قرار موقوفی تعقیب» صادر کرده است.
محمود علیزاده طباطبایی، وکیل دو تن از متهمان پرونده دکل نفتی، روز یکشنبه گفت: «همانطور که در گذشته گفتهام قرار نیست پولی به خزانه بازگردانده شود».
این احکام قطعی نیست و قابل تجدیدنظر است.
براساس گزارش رسانههای ایران، محسن مهاجرانی فرزند عطاءالله مهاجرانی وزیر اسبق ارشاد، نیز به اتهام نقش داشتن در این پرونده در آذرماه ۹۳ بازداشت و پس از سه هفته آزاد شد.
او پس از آزادی، مسعود میر کاظمی وزیر نفت در دولت محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری سابق ایران، را متهم کرد که «با جهتگیرى سیاسى خاص» او را به عنوان «عامل اصلی و پشت پرده» ماجرای دکل نفتی فورچانا معرفی کرده است.
محمود علیزاده طباطبایی، وکیل دو تن از متهمان پرونده دکل نفتی، پیش از این اعلام کرده بود که این پرونده درباره دکل حفاری فورچونا و شناور لایروب وایز تشکیل شده است.
براساس این گزارش، مبلغ قرارداد دکل فورچونا ۹۱ میلیون و ۷۳۰ هزار دلار و قرارداد شناور وایز ۱۶ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۱۸۵ دلار بوده است.
براساس گزارشها، دکل حفاری نفت فورچونا در دولت محمود احمدینژاد به واسطه یک شرکت ترکیهای به شرکت تاسیسات دریایی، از شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت ایران، فروخته شد اما با وجود پرداخت قیمت ۸۷ میلیون دلاری آن، به ایران تحویل داده نشده است.