سامانه آنلاین غربالگری اوتیسم در ایران «آغاز به کار کرد»

اوتیسم نوعی اختلال در رشد است که بر روابط اجتماعی تاثیر می‌گذارد

یک مقام ارشد سازمان بهزیستی ایران از آغاز به کار «سامانه آنلاین غربالگری اوتیسم»* خبر داده‌است.

دکتر افروز صفاری‌فرد، مدیرکل امور توانبخشی و توانپزشکی سازمان بهزیستی، ۱۶ تیر ماه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا از همه شهروندان خواسته است در این «غربالگری» شرکت کنند: «حتی پدر و مادرانی که سابقه ژنتیکی اوتیسم در خانواده خود ندارند نیز باید در غربالگری اوتیسم شرکت کنند چون اوتیسم یک اختلال چندعاملی است».

خانم صفاری‌فرد گفته‌است این طرح از سال ۱۳۹۵ آغاز شده، اما تا کنون تنها در مهدهای کودک اجرا می‌شد و اکنون سامانه‌ای مجازی به آن اختصاص یافته‌است.

بنا بر آن‌چه این مقام سازمان بهزیستی می‌گوید خانواده‌ها در این سامانه به‌شکل آنلاین به پرسش‌های مربوطه پاسخ می‌دهند و اگر به اوتیسم کودک مشکوک شوند، به پایگاه‌های سلامت هدایت می‌شوند.

بنا بر گزارش سازمان بهزیستی از ۱۲۰ هزار کودک ۲ تا ۵ ساله که تا کنون و به شیوه‌های پیشین غربال‌ شده‌اند در مجموع «۲ هزار کودک تشخیص قطعی گرفتند» که با آمارهای بین‌المللی، «همخوانی دارد».

اوتیسم نوعی اختلال در رشد است که بر روابط اجتماعی تاثیر می‌گذارد. این اختلال با برخی رفتارهای غیرطبیعی مشخص می‌شود، هرچند تشخیص قطعی آن با متخصصان است.

گفته می‌شود اوتیسم تا پیش از سه سالگی بروز می‌کند هرچند برخی علائم اولیه در شـش ماهگی ممکن است مشهود باشند. تشخیص به‌موقع می‌تواند بر کاستن از شدت علائم این اختلال موثر باشد.

*آدرس‌ها و لینک‌ها به خارج از وب‌سایت رادیو فردا برای اطلاع‌رسانی انجام می‌شود و رادیو فردا مسئولیتی در قبال محتوای آن‌ها ندارد.