بنا بر گزارش خبرگزاری دولتی کویت، نیروی دریایی ارتش آن کشور برای افزایش تدابیر و آموزشهای امنیتی لازم با سازمان بنادر کویت همکاری میکند و دو طرف قرار است یک برنامه مشترک امنیتی طرحریزی کنند.
رئیس سازمان بنادر کویت گفته در این زمینه یک سند همکاری میان این سازمان و نیروی دریایی امضا شده است.
به گفته یوسف عبدالله الناصر الصباح، این همکاری مشترک در «بازه زمانی بسیار مهمی که منطقه از نظر امنیتی در آن قرار دارد» صورت میگیرد.
یوسف عبدالله گفته است تلاشهای مشخصی برای حفاظت از بندرهای کشورش مورد نیاز بود تا با اقداماتی مانند تمرینها و تبادل تجربه «آمادگی مقابله با هرگونه وضعیت اضطراری تضمین شود».
همکاری مشترک نیروی دریایی و سازمان بنادر کویت، این کشور کوچک نفتخیز در کرانه خلیج فارس، در حالیست که تنشها بین ایران و آمریکا در منطقه شدت گرفتهاست.
در حال حاضر ایالات متحده بر توان و ظرفیت نظامی خود در غرب آسیا افزوده و برخی رخدادها مانند حملات به نفتکشها، و نیز سرگونی پهپاد آمریکایی توسط سپاه پاسداران بر گمانهزنیها از وقوع یک درگیری نظامی افزودهاست.
در روزهای گذشته، توقیف نفتکش ایرانی توسط بریتانیا و گزارشها در مورد تلاش ناموفق سپاه پاسداران برای کنترل یک نفتکش بریتانیایی، نیز به روند وقایع افزوده شده است.
دولت بریتانیا روز پنجشنبه رسما اعلام کرد که سه قایق متعلق به ایران تلاش کردهاند در آبهای خلیج فارس راه را بر یک نفتکش این کشور ببندند.
نیروی دریایی سپاه پاسداران ۲۰ تیرماه، در بیانیهای رسمی تلاش برای «تصرف» نفتکش بریتانیایی در تنگه هرمز را تکذیب کرده بود.