خاتمی: چرا دولت و مجلس اخطار قانون اساسی نمی‌دهند؟

محمد خاتمی، رئیس‌جمهور اسبق ایران، ضمن انتقاد از برخورد با فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران با مطرح کردن «اتهام امنیتی» درباره آنان، از دولت و مجلس نیز انتقاد کرد که در این‌باره اخطار قانون اساسی نمی‌دهند.

به گزارش وب‌سایت امتداد، آقای خاتمی سه‌شنبه در دیدار با تعدادی از روزنامه‌نگاران گفت: «من در شگفتم چرا دولتی که برای استیفای حقوق ملت روی کار آمده و مجلسی که داعیه دفاع از ملت و حقوق اساسی آن‌ را دارد - دست‌کم اصلاح‌طلبانی که به مجلس راه یافته‌اند - فریاد نمی‌زنند و اقدام نمی‌کنند؟».

وی افزود که چرا «اخطار قانون اساسی داده نمی‌شود؟» و نمایندگان مجلس از اختیارات خود استفاده نمی‌کنند.

«اخطار قانون اساسی» رئیس‌جمهوری ایران به دو قوه دیگر بر اساس اصل ۱۱۳ قانون اساسی ابلاغ می‌شود.

براساس این اصل، «پس از مقام رهبری، رئيس‌جمهور عالی‌ترين مقام رسمی كشور است و مسئوليت اجرای قانون اساسی و رياست قوه مجريه را جز در اموری كه مستقيما به رهبری مربوط می‌شود، بر عهده دارد».

با این حال در قوانین ایران اعلام نشده که اگر دیگر قوا به این اخطار توجه نکردند، رئیس‌جمهور چه اقدام دیگری می‌تواند انجام دهد.

لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری ایران، پیش از این گفته بود که حسن روحانی در دولت دوم خود حدود ۱۰ اخطار قانون اساسی را به دو قوه دیگر ابلاغ کرده است.

آقای خاتمی همچنین گفت که دولت و مجلس «نسبت به کم‌کاری‌ها، خلف وعده‌ها و کاستی‌ها نیز باید به مردم گزارش دهند و مردم حق بازخواست دارند‌».

فهرست امید در انتخابات مجلس دهم با حمایت اصلاح‌طلبان پیروز شد.

عملکرد دولت حسن روحانی و مجلس دهم انتقادهای برخی از حامیان آنان را نیز به دنبال داشته است.

با این حال آقای خاتمی در تیر ماه با تأکید بر این‌ که «انتخابات نباید تحریم شود» گفته بود: «اصلاح‌طلبان و مردمِ ناراضی باید فداکاری و از خودگذشتگی کنند و به خاطر ایران پای صندوق‌ها بیایند تا جلوی خطر اصلی گرفته شود».