در واکنش به انتشار اطلاعات خصوصی یک دیپلمات آمریکایی در هنگکنگ، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه حکومت چین را به اوباشیگری متهم کرد.
یک روزنامه چاپ هنگکنگ عکسی از یک دیپلمات آمریکایی را منتشر کرده است که میگوید نامش جولی ایدی است و «در لابی یک هتل با رهبران دانشجویی هنگکنگ دیدار کرده است».
این عکس با تیتر «مداخله نیروهای خارجی» در امور داخلی هنگکنگ منتشر شده بود.
در پی انتشار این عکس، اداره وابسته به وزارت خارجه چین در هنگکنگ روز پنجشنبه از ایالات متحده درباره «ارتباط» دیپلماتهای آمریکایی با رهبران اعتراضات اخیر در این منطقه توضیح خواست.
در پاسخ، مورگان ارتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت چین را به دلیل انتشار عکسها و اطلاعات شخصی دیپلمات آمریکایی «رژیم اوباش» خواند.
این واکنش تند در حالی ابراز میشود که چین و آمریکا چند ماهی است که در عرصه اقتصاد درگیر مسئله معروف به «جنگ تعرفهها» هستند و تنش بین دو کشور حکمفرماست.
خانم ارتگاس روز پنجشنبه چنین به دفتر وزارت خارجه چین پاسخ داد: «فکر نمیکنم که درز دادن اطلاعات خصوصی و عکسها و اسم بچههای یک دیپلمات آمریکایی اعتراض رسمی باشد، این کاری است که یک رژیم اوباش میکند.»
اعتراض مردم در هنگکنگ به حکومت چین دستکم ۹ هفته است که در این منطقه ادامه دارد.
با این حال این نخستین بار نیست که حکومت چین آمریکا را به دست داشتن و مداخله در این اعتراضات متهم میکند.
روز اول مردادماه جاری نیز سخنگوی وزارت خارجه چین رسما اعلام کرد که واشینگتن باید «دستهای سیاه» خود را از هنگکنگ بیرون بکشد.
اعتراضات در هنگکنگ از زمانی شروع شد که کری لم، رئیس دولت محلی هنگکنگ که به شدت مورد حمایت پکن است، لایحهای برای استرداد مجرمان به چین را به مجلس قانونگذاری محلی ارائه کرد که خشم میلیونها هنگکنگی را برانگیخت.
خانم لم مجبور به عقبنشینی شد، اما اعتراضات در هنگکنگ همچنان ادامه دارد.