خبرگزاری ایسنا به نقل از یک کارشناس حوزه آلودگی هوا گزارش داده است شاخص کیفیت هوا در تهران روزانه ساعت ۱۱ صبح اعلام میشود و از آنجا که «تولید ازون بشدت به نور خورشید بستگی دارد»، واقعیت آلاینده ازون در تهران پنهان میماند.
به گفته محمودرضا مؤمنی، کارشناس حوزه آلودگی هوا، معمولاً بیشترین مقدار غلظت ازون حدود ساعت ۱۴ رخ میدهد و «اعلام شاخص کیفیت هوا و ازون در ساعت ۱۱ صبح واقعیت ازون را بیان نمیکند».
این کارشناس هواشناسی به ایسنا گفته است غلظت آلاینده ازون در حال حاضر در تهران به صورت هشت ساعت یک بار اعلام میشود اما «باید به صورت سه ساعته» اعلام شود.
چندی پیش عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا در وزارت بهداشت، ضمن هشدار نسبت به وجود آلاینده ازون در هوای تهران و برخی کلانشهرهای ایران بار دیگر به صنایع خودروسازی هشدار داده بود که در محصولات خود از کاتالیست استفاده کنند.
این مقام وزارت بهداشت همچنین از شهرداری تهران به دلیل عدم اجرای پروژه نصب فیلتر دوده بر اتوبوسهای تهران شدیدا انتقاد کرده بود.
از جمله آثار مخرب آلاینده ازون بر انسان میتوان به نفستنگی و خسخس سینه، سرفه و خارشگلو، تشدید بیماریهای ریه مانند آسم، آمفیزم و برونشیت مزمن، افزایش تعداد حملات آسم و بیماری مزمن انسداد ریوی اشاره کرد.
به نوشته ایسنا، از ابتدای سال جاری تاکنون در تهران ۲۵ روز به عنوان «ناسالم برای گروههای حساس» اعلام شده که در تمامی این روزها شاخص غلظت ازون بالاتر از حد استاندارد بود و شاخص سایر آلایندهها فقط در هشت روز از این ۲۵ روز بالای حد استاندارد بوده است.