وزیر خارجه ایران در پاسخ به پرسشی در مورد حضور احتمالی نماینده آمریکا در نشست کمیسیون مشترک کشورهای باقیمانده در توافق اتمی، میگوید «هنوز در این زمینه پیشنهادی به ما داده نشده است».
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، که برای شرکت در مجمع عمومی ملل متحده به نیویورک رفته، در پاسخ به پرسش خبرگزاری دولتی ایرنا، گفته «کاملا مشخص کردهایم که میز مذاکره هست و آمریکاییها بودند که آن را ترک کردند».
آقای ظریف البته در بخشی دیگر از همین مصاحبه میگوید برای «حضور احتمالی» ایالات متحده در کمیسیون «پایان دادن به جنگ اقتصادی علیه ایران ضروریست».
ایالات متحده در سال گذشته از توافق اتمی با ایران خارج شد و تحریمهای شدیدی را علیه تهران احیا یا اجرا کرد. تنشها بین دو کشور بهطور مشخصی در ماههای اخیر افزایش یافتهاست.
خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی میگوید نشست مشترک قرار است در حاشیه گردهمایی همگانی سران کشورها در سازمان ملل، در نیویورک برگزار شود.
کاظم غریب آبادی، نماینده دائم ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین، در گفتوگو با خبرگزاری روسی اسپوتنیک، از «احتمال بسیار زیاد» برگزاری نشست برجام «در سطح وزرای خارجه در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد» خبر دادهاست.
هیچ یک از مقامهای رسمی ایالات متحده سخنی از احتمال حضور نماینده آن کشور در چنین نشستی مطرح نکردهاند.
آقای ظریف در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است کمیسیون مشترک به نشست ۵+۱ تبدیل شود گفته «در عالم دیپلماسی هیچ چیزی غیرممکن نیست اما در شرایط کنونی به نظر نمیرسد تمهیدات چنین جلسهای ظرف چند روز آینده قابل انجام باشد».
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز جمعه ۲۹ شهریور اعلام کرد که بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی ایران و شرکت «اعتماد تجارت» را به فهرست تحریمهای آمریکا افزوده است.
آقای ترامپ به خبرنگاران گفته تحریمها علیه ایران «سنگینترین تحریمهاییست که تاکنون علیه یک کشور وضع شده است».