سخنگوی وزارت خارجه ایران مصوبه کنگره آمریکا در مورد هنگکنگ را «مصداق روشن دخالت در امور داخلی کشورها» خواند و آن را محکوم کرد.
عباس موسوی گفت: «حق اعتراض از جمله حقوق شهروندان است که بدون هرگونه مداخله خارجی و در چارچوب قانون و نظم عمومی قابل انجام است.»
مصوبه کنگره آمریکا به مقامات این کشور اجازه میدهد تحریمهایی را علیه مقامات چینی که در هنگکنگ حقوق بشر را نقض میکنند وضع کند.
کری لم، رئیس امور اجرایی منطقه ویژه هنگکنگ، روز ۱۶ مهرماه هشدار داد که از نظر او درخواست از نیروهای امنیتی و ارتش چین برای دخالت در روند اعتراضات این منطقه، موضوعی نامحتمل نیست، هرچند دولت او همچنان قصد دارد خود راهی پیدا کند.
جمهوری اسلامی پیش از این نیز درباره اعتراضات هنگکنگ از موضع چین حمایت و آمریکا و بریتانیا را به «دخالت در امور داخلی چین» متهم کرده بود.
هنگکنگ یک منطقه ویژه اداری است که زمانی تحت کنترل بریتانیا بود، اما بر اساس توافق سال ۱۹۹۷ به چین برگردانده شد، اما این منطقه تحت سیاست موسوم به «یک کشور و دو سیستم»، در امور قضایی، اجرایی، مالی و انتظامی مستقل از پکن اداره میشود و در مقایسه با جمهوری خلق چین از آزادیهای بهمراتب بیشتری برخوردار است.