سفر هیئت‌های بریتانیا و چین به تهران برای مذاکره درباره بازطراحی راکتور اراک

پس از خروج آمریکا از برجام، بریتانیا مسئولیت تائید جزئیات بازطراحی راکتور اراک را بر عهده گرفت

هیئتی از کارشناسان بریتانیایی و چینی برای مذاکره درباره بازطراحی راکتور اراک به ایران سفر کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، هیئت بریتانیایی به سرپرستی رابین گریمز، مشاور ارشد علمی دولت بریتانیا، روز یکشنبه وارد تهران شدند تا به همراه یک تیم از متخصصان چینی مراحل بعدی پروژه مدرن‌سازی راکتور اراک را به پیش ببرند.

بر اساس این گزارش، گفت‌وگوهای این کارشناسان با سازمان انرژی اتمی ایران درباره همکاری فنی بین‌المللی برای ساختن راکتور بازطراحی شده اراک صبح روز دوشنبه انجام شد.

بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک یا «برجام» که روز ۲۳ تیرماه در وین میان ایران و شش قدرت جهانی مورد توافق قرار گرفت، ایران پذیرفت که راکتور آب سنگین اراک را بازطراحی و آن را تبدیل به یک راکتور آب سبک کند که از سوخت اتمی با غنای حداکثر سه و ۶۷ صدم درصد استفاده خواهد کرد.

پس از امضای برجام آمریکا و چین به‌ طور مشترک ریاست گروه کاری مسئول پروژه تغییر ساختار راکتور اراک را برعهده گرفتند.

پس از خروج آمریکا از برجام، بریتانیا مسئولیت تائید جزئیات این پروژه را بر عهده گرفت و چین نیز همکار تهران در این زمینه است.

جمهوری اسلامی ایران از اردیبهشت امسال در سه مرحله با گازدهی به سانتریفوژهای نسل جدید، پایبند نبودن به محدودیت ذخیره اورانیوم غنی‌‌شده (سقف سیصد کیلوگرم) و افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم از ۳.۶۷ درصد به ۴.۵ درصد، اقدام به کاهش تعهدات هسته‌ای خود کرده است.

به گفته مقامات ایرانی، فعالیت دوباره راکتور اراک ممکن است یکی از اقدامات بعدی جمهوری اسلامی باشد.

مهلت ایران برای برداشتن گام چهارم کاهش تعهدات هسته‌ای، ۱۵ آبان به پایان می‌رسد.