سازمان ملل خواستار رفع محدودیت‌های ترددی «دیپلمات‌های ایرانی» در نیویورک شد

نمایی از مجمع عمومی سازمان ملل؛ سپتامبر ۲۰۱۹

مجمع عمومی ملل متحد از ایالات متحده، میزبان مقر این سازمان، خواسته‌است محدودیت‌های ترددی برای دیپلمات‌ها و مقام‌های خارجی در نیویورک را برچیند. قطعنامه مجمع عمومی صادر نشدن روادید برای دیپلمات‌ها را نیز محکوم کرده‌است.

دیپلمات‌ها به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند این قطعنامه بدون آن‌که از کشور خاصی نام ببرد، به‌طور مشخص متمرکز بر محدودیت‌های ترددی مقام‌های جمهوری اسلامی و صادرنشدن روادید برای دیپلمات‌های روس بود.

در متن منتشرشده قطعنامه در وب‌سایت سازمان ملل آمده است که این نهاد «از میزبان می‌خواهد تا تمامی محدودیت‌های ترددی باقی‌مانده علیه کارکنان نمایندگی‌ها و کارمندان دبیرخانه از برخی ملیت‌ها را برچیند».

در ادامه آمده است این سازمان «در مورد عدم صدور روادید ورود برای نمایندگان برخی کشورهای عضو، جدا ابراز نگرانی می‌کند».

در ۲۵ تیرماه، دولت ایالات متحده با ارسال نامه‌ای به نمایندگی دیپلماتیک ایران در سازمان ملل در نیویورک خواسته بود دیپلمات‌ها و خانواده‌های آنها تنها در مسیر سازمان ملل، دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل، اقامتگاه سفیر ایران و فرودگاه جان اف. کندی تردد کنند.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، در آن زمان در مصاحبه‌ای با واشینگتن‌پست گفته بود، وقتی دیپلمات‌های آمریکایی اجازه ندارند به تهران بروند، ما هم دلیلی برای گشت و گذار آزادانه دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک نمی‌بینیم.

به گزارش خبرگزاری فرانسه قطعنامه سازمان ملل را قبرس، به نمایندگی از بلغارستان، کانادا، کاستاریکا و ساحل عاج پیشنهاد داده بود و بدون رای‌گیری، و با اجماع عمومی تصویب شده‌است.

برخلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه‌های مجمع عمومی لازم‌الاجرا نیستند ولی از نظر سیاسی مهم به شمار می‌روند.