قهرمانی تاریخی لیورپول در جام باشگاه‌های جهان

تیم فوتبال لیورپول برای نخستین بار عنوان قهرمانی جام باشگاه‌های جهان را نصیب خود کرد.

این باشگاه ۱۲۷ ساله و پرطرفدار در سراسر جهان که در بهترین دوره تاریخی خود به سر می‌برد، اولین تیم انگلیسی است که در یکسال لیگ قهرمانان اروپا، سوپر جام اروپا و جام باشگاه‌های جهان را تصاحب کرده.

لیورپول در فینال با گل زیبای بازیکن برزیلی شماره ۹ در دقیقه ۹۹ نماینده برزیل را شکست داد تا سرود قهرمانی سر دهد.

زمانی که قهرمانان باشگاه‌های اروپا و آمریکای جنوبی با عنوان جام بین قاره‌ای به مصاف هم می‌رفتند، لیورپول در سال ۱۹۸۱ مقابل فلامینگو ۳-۰ باخت.

سال ۱۹۸۴ نوبت ایندیپندنت آرژانتین بود تا لیورپول را برای دومین بار در کسب جام قهرمانی ناکام بگذارد.

سال ۲۰۰۵ در فینال جام باشگاه‌های جهان، لیورپول مقابل سائوپائولو از برزیل شکست خورد تا حسرت جامی فراتر از اروپا بر دل هوادارانش باقی ماند.

لیورپولی‌ها در هیچ کدام از سه فینال قبلی جام بین قاره‌ای و جام باشگاه‌های جهان موفق به گلزنی نشده بودند، آن هم با وجود ستارگانی چون کنی دالگلیش، یان راش و فرناندو مورینتس.

این بار نیز در وقت قانونی به گل نرسیدند اما فیرمینو مهاجم تیم ملی برزیل اجازه نداد بازی به ضیافت پنالتی‌ها بکشد.

شاگردان یورگن کلوپ در لیگ برتر انگلیس هم با یک بازی کمتر، اختلافی ۱۰ امتیازی با لسترسیتی در رده دوم دارند و هوادارانش بی صبرانه منتظرند پس از ۳۰ سال رقابت‌های premier Leauge را فتح کنند.

امسال جام باشگاه‌های جهان در قطر برگزار شد و لیورپول در نیمه نهایی مقابل تیم سختکوش و قدرتمند مونتری مکزیک قرار گرفت که قهرمان جام باشگاه‌های کونکاکاف است.

نبی کیتا در نیمه اول لیورپول را پیش انداخت اما بلافاصله فونس موری گل مساوی را زد. در نود و یکمین دقیقه روبرتو فیرمینو گل صعود به فینال را به ثمر رساند.

در دیگر بازی نیمه نهایی، فلامینگوی برزیل از سد الهلال عربستان گذشت. السد قطر دیگر نماینده آسیا توانست قهرمان اقیانوسیه را ببرد اما به مونتری مکزیک باخت.

مونتری در بازی رده‌بندی از سد الهلال گذشت تا به مقام سوم برسد. اسپرانسه تونس نیز با غلبه بر السد پنجم شد.

تنها تیم انگلیسی که تاکنون جام باشگاه‌های جهان را برده، منچستریونایتد است که سال ۲۰۰۸ با الکس فرگوسن به این جام دست یافت.

آلیسون بکر، ترنت الکساندر آرنولد، ویرجیل فن دایک، جو گومز، اندرو رابرتسون، نبی کیتا، جردن هندرسون، الکس اوکسلید چمبرلین، سادیو مانه، روبرتو فیرمینو و محمد صلاح ۱۱ مرد اصلی لیورپول بودند.

آدام لالانا، جیمز میلنر، دیووک اوریگی و ژردان شکیری هم به عنوان بازیکنان جایگزین در وقت قانونی و وقت اضافی به زمین آمدند.

قرمزها برای قهرمانی جهان، چاره‌ای نداشتند جز اینکه قید لیگ کاپ انگلیس را بزنند. آنها فقط یک روز قبل از بازی با مونتری، در لیگ کاپ باید به مصاف آستون ویلا می‌رفتند.

تاریخ بازی لیگ کاپ تغییر نکرد و جوان‌ترین ترکیب تاریخ لیورپول با میانگین سنی ۱۹ سال و ۱۸۳ روز پا به میدان گذاشت، جوانانی که پنج بر صفر شکست خوردند تا از راهیابی به فینال باز بمانند.