یک کشته و یک مفقود در سیل شدید جنوب شرق ایران

از تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی

بر اثر وقوع سیل در چند استان جنوبی ایران، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر از کشته شدن یک تن در استان هرمزگان و مفقود شدن یک تن در سیستان و بلوچستان خبر داد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان از فعالیت ۱۰۴ تیم عملیاتی برای امدادرسانی به متاثران از سیل و آبگرفتگی در این استان خبر داد و اعلام کرد: در ۷۲ ساعت گذشته به یک هزار و ۲۴۸ نفر امدادرسانی شده‌است.

به گزارش ایلنا، رسول راشکی گفت که «ساکنان ۱۳ شهرستان ایرانشهر، چابهار، خاش، دلگان، زاهدان، سرباز، سراوان، سیب و سوران، فنوج، کنارک، میرجاوه، نیکشهر و هیرمند متأثر از سیل و آبگرفتگی بوده‌اند و به یک هزار و ۲۴۸ نفر امدادرسانی شده‌است.»

روح‌الله سرگزی، معاون ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان، شنبه شب به خبرگزاری رسمی «ایرنا» گفته «بارندگی شدید و مداوم و طغیان رودخانه‌های محلی از عصر روز جمعه تاکنون سبب بسته شدن ۲۳ مسیر ارتباطی در این استان شده است».

مهدی ارباب‌نیا، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری سیستان و بلوچستان، نیز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: «وضعیت بارندگی به خصوص در جنوب استان بسیار شدید بوده‌است و تا کنون مشخص شده که بخش‌هایی از خانه تاریخی «شمسی» در زاهدان و بخش‌هایی از کوه خواجه دچار آسیب شده‌اند. کوه خواجه از محوطه‌های باستانی مهم ایران با آتشکده و آثار زرتشتی است.

محمد رادمهر، فرماندار جاسک در استان هرمزگان نیز به رسانه‌ها اعلام کرد: «رودخانه گابریک در شهرستان جاسک به صورت بی سابقه‌ای طغیان کرده است و در پی آن چهار روستا در محاصره بی سابقه سیل قرار گرفته‌اند.»

وی با ذکر این نکته که حدود ۲۰ نفر در این روستا محاصره سیلاب شدید قرار گرفتند و بر فراز ساختمان منزل مسکونی قرار گرفتند،

مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر، نیز خبر می‌دهد که ۱۴ شهرستان ارزوئیه، انار، بافت، بردسیر، رابر، رودبارجنوب، ریگان، ساردوئیه، سیرجان، شهداد، قلعه گنج، کهنوج، کرمان و منوجان متأثر از این حوادث هستند.

همزمان تصاویر و فیلم‌های منتشرشده در فضای مجازی نیز حاکی از خسارت‌ها به سازه‌ها، آب‌گرفتگی و زیر آب رفتن برخی خانه‌های مسکونی است.

برخی کاربران می‌گویند وضعیت در برخی مناطق «بحرانی» شده و برخی پل‌ها نیز شکسته است.

شماری از کاربران می‌گویند در برخی نقاط مردم به بالای درخت‌ها و تپه‌ها پناه برده‌اند.