حکم دیوان بین‌المللی دادگستری علیه میانمار در پرونده اقلیت روهینگیا

آنگ سان سوچی، رهبر میانمار (در وسط)

روز پنج‌شنبه کمی پس از آن‌که آنگ سان سو چی، رهبر میانمار، اذعان کرد که ممکن است در کشورش علیه مسلمانان روهینگیا جنایات جنگی صورت گرفته باشد، دیوان بین‌المللی دادگستری به این کشور دستور داد که اقدامات لازم را در جهت محافظت از اقلیت روهینگیا در برابر آزار و شکنجه انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هیئتی ۱۷ نفره از قضات دیوان بین‌المللی دادگستری به اتفاق آرا حکم کردند که «میانمار اکنون باید برای جلوگیری از آسیب جدی به روهینگیا، هرچه در توان دارد انجام دهد و در این مورد ظرف چهار ماه به این دادگاه گزارش دهد».

این دادرسی به خاطر طرح دعوی کشور گامبیا علیه میانمار به اجرا درآمده است. گامبیا، با اکثریت مسلمان، میانمار را به نقض کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ متهم کرده است.

در نتیجه حملات ارتش و سرکوب شدید اقلیت مسلمان روهینگیا در سال ۲۰۱۷ بیش از ۳۷۰ هزار نفر از این مردم به بنگلادش گریخته‌اند.

هیئت تحقیق سازمان ملل متحد در گزارش خود گفت ارتش میانمار در این عملیات از روش‌هایی نظیر کشتار جمعی، تجاوز گروهی به زنان و به آتش کشیدن روستاها استفاده کرده و عملیات با «انگیزه نسل‌کشی» اجرا شده است.

دولت آمریکا فرماندهان نیروهای مسلح میانمار را به خاطر کشتار مسلمانان میانمار تحریم و از ورود به آمریکا منع کرده است.

آنگ سان سوچی، که زمانی در غرب به عنوان قهرمان دموکراسی و طلایه‌دار حقوق بشر شناخته می‌شد، در سال‌های اخیر بارها در دفاع از اقدامات ارتش میانمار صحبت کرده است.

او روز پنج‌شنبه اما با اذعان به این‌ که ممکن است علیه اقلیت روهینگیا جنایت جنگی صورت گرفته باشد نسل‌کشی علیه آنان را تکذیب کرد و گفت که پناهندگان روهینگیایی در مورد بدرفتاری‌ با خود «اغراق کرده‌اند».