رویترز: تلاش «هکرهای مرتبط با ایران» برای به دام انداختن روزنامه‌نگاران خارج

گزارش‌های جدیدی حاکی است افرادی که خود را خبرنگار معرفی کرده‌اند سعی دارند با تماس با روزنامه‌نگاران ایرانی یا ایرانی‌تبار مقیم خارج از کشور به اطلاعات شخصی و رمزهای عبور آنها دست پیدا کنند.

خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی در این باره با ذکر چندین مورد می‌نویسد سه شرکت امنیت سایبری در ردیابی‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که چنین تلاشی با جعل برخی روزنامه‌نگاران برای به دام انداختن روزنامه‌نگاران ایرانی، با حکومت جمهوری اسلامی مرتبط است.

رویترز می‌نویسد «این تلاش‌ها» پس از آن رخ می‌دهد که ایالات متحده با اشاره به موضوع کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی برون‌مرزی سپاه پاسداران، نسبت به تهدیدات سایبری جمهوری اسلامی هشدار داده است.

رویترز برای نمونه به مورد عرفان کسرایی، از فعالان مدنی و پژوهشگر فلسفه در آلمان، اشاره می‌کند که فردی با استفاده جعلی از نام «فرناز فصیحی» ضمن تماس با او به بهانه انجام مصاحبه از او خواسته است تا برای دیدن سؤالات مصاحبه رمز عبور گوگلی خود را وارد کند.

فرناز فصیحی، که هکرها با جعل نام او به آقای کسرایی مراجعه کرده‌اند، یکی از روزنامه‌نگاران شناخته‌شده ایرانی آمریکایی است که در نیویورک‌تایمز قلم می‌زند و پیشتر برای وال‌استریت جورنال می‌نوشت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت‌های امنیت سایبری، ازجمله «سرتفا» (Certfa) می‌گویند شخصیت جعلی «فرناز فصیحی»‌ با یک گروه هکری به نام «چارمینگ کیتن» (Charming Kitten) (گربه ملوس) مرتبط است که مدت‌هاست ارتباطش با ایران مشخص شده است.

خبرگزاری رویترز می‌نویسد که حسن سربخشیان، روزنامه‌نگار و عکاس خبری نیز با درخواستی شخصی که خود «فرناز فصیحی»‌ جا زده روبه‌رو شده که به بهانه‌هایی از او خواسته قراردادی را برای انتشار عکس‌هایش امضا کند.

مورد دیگر، آزاده شفیعی، از خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال است که به نوشته رویترز هکرها سعی در نفوذ به حساب‌های او و خانواده‌اش در لندن کرده‌اند.

علیرضا میریوسفی، سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، دست داشتن جمهوری اسلامی در عملیات هکری را رد کرده و این اتهامات را «کارزار پخش اخبار غلط» علیه ایران دانسته است.

اصلاحیه: نسخه اولیه مطلب فوق به منظور روشن شدن این نکات ویرایش شده است:‌ فرناز فصیحی روزنامه‌نگار نیویورک‌تایمز است و پیشتر برای روزنامه وال‌استریت جورنال کار می‌کرد. یک گروه هکری مرتبط با ایران با وانمود کردن خود به عنوان خانم فصیحی، از نام او برای ایجاد یک حساب کاربری جعلی استفاده کرده‌اند.