در پی افت شدید تقاضای جهانی نفت و به تبع آن رشد تولید نفت مازاد، شرکت اطلاعات انرژی و ردیابی نفتکشها، کپلر، دوشنبه به رادیو فردا گفت میزان ذخیره جهانی نفت در خشکی و دریا هماکنون به ۴ میلیارد و ۴۲۰ میلیون بشکه رسیده که رکوردی تازه محسوب میشود.
همزمان شرکت مشاوره انرژی وودمکنزی با انتشار گزارشی میگوید با قیمتهای کنونی (حدود ۲۵ دلار برای نفت برنت) حدود ۱۰ درصد از تولید جهانی نفت صرفه اقتصادی ندارد.
این گزارش میافزاید، اگر قیمت نفت به ۳۵ دلار نیز برسد، باز هم ۴ درصد از نفت تولید جهان توجیه اقتصادی ندارد و اگر قیمت نفت به ۱۵ دلار سقوط کند، تقریباً یک چهارم تولید از میادین فعال نفتی جهان زیانده خواهد شد.
این گزارش میافزاید ادامه وضعیت کنونی باعث خواهد شد سرمایهگذاریهای جهانی برای اکتشاف و توسعه میادین نفت و گاز جهان در سال ۲۰۲۰ حدود یکچهارم کاهش یابد و به حدود ۴۰۰ میلیارد دلار برسد و بسیاری از پروژههای جدید تعطیل شوند.
قیمتهای جهانی نفت در پی شیوع گسترده ویروس کرونا طی چند هفته گذشته حدود ۶۰ درصد افت کرده است.
وودمکنزی میگوید حتی اگر اوپک و کشورهای همپیمان به رهبری روسیه دوباره سر میز مذاکره جمع شده و برای کاهش دوباره تولید نفت توافق کنند، باز هم مقادیر زیادی نفت مازاد در جهان هست که قیمتها را پایین نگه دارد.
گزارشها حاکی است تولید نفت شیل در آمریکا بهشدت در خطر قرار گرفته و دولت آمریکا برای جبران زیان این شرکتها میخواهد ۵۰ میلیون بشکه نفت از آنها بخرد و در انبارها ذخیره کند.