بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز بخشی از آوارگان سوری در اردوگاههای نزدیک مرز ترکیه، از ترس ابتلا به ویروس کرونا، راه بازگشت به خانههای خود در مناطق بحرانزده ادلب را در پیش گرفتهاند.
خبرگزاری فرانسه نیز بار دیگر هشدار کارشناسان را در مورد پیامدهای «فاجعهبار» کووید-۱۹ در این کشور بازتاب دادهاست.
در ماههای گذشته شماری در حدود یک میلیون شهروند سوری در جریان تنشها و نبردهای مرگبار میان نیروهای دولتی، شوریان و متحدان آنها، در شمالغرب کشور، آواره شده و به سوی مرزهای ترکیه رفتند.
البته از ماه مارس به این سو، و در پی توافقها میان روسیه، حامی بشار اسد و ترکیه، حامی برخی شورشیان، از شدت نبردها کاسته شده است.
اما وضعیت همچنان پر تنش است، با این حال آوارگان سوری گزینههای زیادی ندارند؛ یا در اردوگاههای مملو از جمعیت و تهی از امکانات باقی بمانند و چه بسا تن به کرونا و خطرات ناشی از آن بدهند، یا به خانههایشان بازگرداند و هرچند از جمعیت فاصله خواهند گرفت اما باید با خطر تشدید نبردها روبهرو شوند.
همزمان با این گزارش، خبرگزاری فرانسه نیز در مورد وضعیت شیوع ویروس در سوریه گزارشی تیره و تار منتشر کردهاست.
این خبرگزاری به نقل از کارشناسان میگوید حکومت بشار اسد احتمالا شمار واقعی مبتلایان و تلفات انسانی را به دلایل سیاسی پنهان میکند.
زکی مچی، مشاور ارشد اندیشکده «چتم هاوس» در لندن، به این خبرگزاری گفته «پرسنل بیمارستانی بر این عقیدهاند که شمار زیادی از شهروندان سوری با علائم ابتلا به کرونا، جان خود را از دست دادهاند، اما نهادهای امنیتی دستور دادهاند این موضوع به بیرون، بهخصوص به رسانه درز پیدا نکند».
پیشتر سازمان جهانی بهداشت گفته بود در اواخر ماه مارس تست کرونا در سوریه آغاز خواهد شد.
مسئله اما فقط رساندن تست کرونا به این کشور نیست و عملا باید امکان انجام آزمایشها نیز وجود داشته باشد؛ آنهم در کشوری که به گفته سازمان ملل صدها پزشک در چند سال گذشته کشته و بخشهای گستردهای از تاسیسات امدادی و بیمارستانی نابود شدهاست.