ستاد کرونا در ایران با اجباری شدن ماسک در مترو هم مخالفت کرد

به‌ گفته وزارت بهداشت، حمل‌ونقل عمومی بیشترین نقش را در انتقال ویروس کرونا در ایران داشته است

در پی رد شدن پیشنهاد قبلی شورای شهر تهران مبنی بر تعطیلی مترو به‌ منظور جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، یک عضو هیئت‌ رئیسه این شورا روز سه‌شنبه، ۲۶ فروردین، از مخالفت ستاد ملی مدیریت کرونا با پیشنهاد اجباری شدن ماسک در مترو نیز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، زهرا نژادبهرام، عضو هیئت‌ رئیسه شورای شهر تهران، گفت با توجه به رد شدن پیشنهاد اجباری شدن استفاده از ماسک در مترو، قادر به تضمین فاصله‌گذاری فیزیکی در مترو نخواهند بود.

خانم نژادبهرام در عین حال با بیان این‌ که برخلاف اتوبوس‌ها گردش هوا در مترو داخلی است و منجر به شیوع بیشتر می‌شود، تأکید کرد شورا همچنان درخواست دارد مترو تعطیل شود.

پیشتر فرنوش نوبخت، مدیرعامل متروی تهران، اعلام کرده بود که به دلیل بازگشایی ادارات و واحدهای صنفی و با افزایش شمار مسافران متروی تهران، طرح اجباری کردن استفاده از ماسک در مترو در دستور کار قرار گرفته و در صورت تصویب در ستاد ملی مدیریت کرونا، به اجرا گذاشته خواهد شد.

این عضو شورای شهر تهران هشدار داد: «اگر به میزان گذشته استفاده از مترو صورت گیرد قاعده درستی نیست و تلاش کادر درمان هم برای نابودی کرونا از بین می‌رود» و «تنها راه جلوگیری از شیوع کرونا در مترو تعطیلی آن است و ماسک در صورتی که مترو تعطیل نشود، ابزار کمکی مهم محسوب می‌شود.»

پیشتر محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، نیز سیستم گردش هوا در واگن‌های مترو را در مورد شیوع ویروس کرونا خطرناک توصیف کرده و گفته بود: «در مترو دو نوع سیستم هوادهی داریم، هواکش تونل و هواکش واگن که این دو باهم فرق دارند و چیزی که خطرناک است، هواکش واگن است.»

فرنوش نوبخت، مدیرعامل متروی تهران، روز یک‌شنبه در دومین روز بازگشایی ادارات در تهران، شمار مسافران متروی تهران را ۲۶۰ هزار نفر اعلام کرد و از افزایش ۴۰ درصدی شمار مسافران مترو نسبت به روزهای تعطیل نوروز خبر داد، اما گفت که این تعداد هنوز با تعداد یک میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر روزانه در قبل از شیوع کرونا و آغاز تعطیلات فاصله بسیار دارد.

ستاد ملی مدیریت کرونا هنوز هیچ توضیح رسمی درباره دلایل مخالفت با تعطیلی مترو و اجباری شدن استفاده از ماسک در آن بیان نکرده است.