کارشناسان سازمان ملل هشدار دادهاند اگر تمهیدات و تدابیر لازم برای کمک غذایی و انسانی به برخی مناطق جهان انجام نشود، ویروس کرونا میتواند شمار کسانی را که با گرسنگی شدید در جهان دست به گریبان هستند، دو برابر کند.
عارف حسین کارشناس ارشد برنامه جهانی غذا، وابسته به سازمان ملل میگوید که پارسال شمار کسانی که در جهان زیر خط مفرط گرسنگی قرار داشتند، ۱۳۰ میلیون نفر تخمین زده میشد، اما در پایان امسال این رقم میتواند به ۲۶۵ میلیون نفر افزایش یابد.
وی گفته است ویروس کرونا میتواند برای فقرای جهان فاجعهای بالقوه باشد.
هم اکنون حدود ۴.۵ میلیارد نفر، یعنی بیش از نیمی از جمعیت جهان در قرنطینه هستند.
آقای حسین میگوید معیشت میلیونها نفر در جهان وابسته به دستمزد روزانه آنها است و قرنطینه میتواند آنها را به لبه گرسنگی مفرط بکشاند.
سازمانهای بینالمللی قبلا نیز نسبت به خطر شیوع فقر و گرسنگی هشدار داده بودند و بسیاری از دولتها در کشورهای فقیر در گزینش میان حفظ سلامتی مردم یا گرسنگی آنها سرگردانند.
آنتونیو گوترش دبیر سازمان ملل نیز نسبت به فشارهای فزاینده بر مردم فقیر جهان هشدار داده که اکنون باید سریع اقدامات کمکی برای آنها انجام شود.
برنامه جهانی غذا میگوید احتمالا ۳۵۰ میلیون دلار کمک فوری برای گرسنگان جهان نیاز باشد، اما تنها یک چهارم این رقم از طرف جامعه جهانی جمعآوری شده و آماده ارائه است.