۱۶ نفر از جمله دو نوزاد در حمله افراد مسلح به یک زایشگاه در کابل کشته شدند

خون ریخته شده بر کف زایشگاه بیمارستان دشت برچی در شهر کابل پس از حمله مهاجمان مسلح.

مقامات دولت افغانستان می‌گویند افراد مسلح صبح روز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت به یک زایشگاه در غرب کابل حمله کردند که در جریان آن ۱۶ نفر از جمله دو نوزاد و مادرشان و چند پرستار و مادر بستری شده در زایشگاه کشته شدند.

گزارش‌ها حاکی است که این حمله پس از چند ساعت درگیری بین نیروهای امنیتی و مهاجمان مسلح به پایان رسید.

در تصاویری که وزارت کشور افغانستان منتشر کرده است می توان دید که نیروهای امنیتی با پاکسازی تدریجی بخش‌های مختلف زایشگاه، نوزادان، مادران و کادر درمانی را از ساختمان خارج می‌کردند.

طارق آرین، سخنگوی وزارت کشور افغانستان، گفت حدود ۱۰۰ مادر و نوزدان آنها قبل از پایان درگیری با مهاجمان از بیمارستان تخلیه شده‌اند.

به گفته او، در این حمله ۱۵ نفر نیز مجروح شده‌اند.

سخنگوی وزارت کشور افزود هر سه مهاجم در جریان این درگیری کشته شدند.

بیمارستان صد تخت‌خوابه دشت بَرچی، ‌واقع در یکی از فقیرترین محلات شیعه‌نشین در غرب کابل، محلی است که گروه بین‌المللی «پزشکان بدون مرز» در آن مدیریت یک زایشگاه را بر عهده دارد.

هنوز دلیل حمله مهاجمان به این زایشگاه مشخص نیست و هیچ گروهی هم مسئولیت حمله را نپذیرفته است.

هم گروه طالبان و هم شاخه افغانستان گروه «خلافت اسلامی» علاوه بر نیروهای نظامی به اهداف غیرنظامی نیز حمله می‌کنند.

محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان، پس از این حمله اعلام کرد که به ارتش دستور داده است در برخورد با شورشیان، از حالت دفاعی خارج شده و موضع تهاجمی بگیرد.

همزمان بر اثر یک انفجار انتحاری در یک مراسم خاکسپاری در ولایت ننگرهار که یکی از کانون‌های فعالیت شاخه افغانستان گروه «خلافت اسلامی» است حداقل ۲۴ نفر کشته و ۶۸ نفر مجروح شدند.

در این مراسم که به مناسبت مرگ یکی از فرماندهان شبه‌نظامیان محلی برگزار شد تعداد زیادی از مقامات محلی از جمله اعضای شورای ولایتی ننگرهار شرکت داشتند و یکی از آنها به نام عبدالله لالاجان کشته شده است.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی گروه طالبان در توئیتی نوشت که این گروه در بمبگذاری دخالت نداشته است.

در ولایت «خوست» در شرق افغانستان نیز بر اثر انفجار بمبی که در یک خودرو کار گذاشته شده بود یک کودک کشته و ۱۰ نفر دیگر مجروح شدند.

تداوم حملات مسلحانه می‌تواند روند مذاکرات صلح را که با توافق آمریکا و گروه طالبان در ماه فوریه آغاز شده است به خطر بیندازد. در عین حال حملات مسلحانه که هر روز روی می‌دهد تلاش‌های دولت افغانستان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را تضعیف کرده است.

تاکنون حدود پنج هزار مورد ابتلا به ویروس در این کشور شناسایی شده و حداقل ۱۲۷ نفر جان خود را بر اثر بیماری کووید - ۱۹ از دست داده‌اند.

دولت پاکستان حمله کابل را محکوم کرده و آن‌را «یک حمله تروریستی غیرانسانی و زبونانه» توصیف کرد.

همزمان شاخه افغانستان گروه «خلافت اسلامی» مسئولیت چهار بمبگذاری روز دوشنبه در شمال شهر کابل را به عهده گرفت.

نهادهای امنیتی افغانستان غروب روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند که ضیاالحق موسوم به شیح ابو عمر الخراسانی یکی از فرماندهان شاخه افغانستان «خلافت اسلامی» را دستگیر کرده‌اند.

بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس/ ش.ر/ ک.ر