سازمان ملل روز پنجشنبه در مورد بحران روانی ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان هشدار داده و خواستار اتخاذ تدابیر فوری در این زمینه شد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، روز پنجشنبه اعلام کرد بعد از چندین دهه غفلت و سرمایهگذاری ناکافی در حوزه خدمات روانی در جهان، اکنون شیوع کرونا خانوادهها و جامعه بشری را در معرض اضطرابهای روانی شدید قرار داده است.
وی گفت در حالی که حفاظت از سلامتی جسمی مردم طی ماههای گذشته مورد توجه و تمرکز بوده، این همهگیری باعث فشارهای روانی بر بخش عظیمی از مردم جهان نیز شده است.
به گفته وی، حتی اگر همهگیری کرونا مهار شود، آثار غم، اضطراب و افسردگی آن تا مدتها باقی خواهد ماند.
آقای گوترش به فشار روانی بر افرادی که نزدیکان خود را از دست داده یا با خطر از دست دادن آنها مواجهند و همچنین دوری اجباری افراد به خاطر قرنطینه اشاره کرده و گفته است بخش دیگری از فشارها بهخاطر مسائل معیشتی است.
تاکنون نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر در جهان از ویروس کرونا جان باختهاند و ابتلای ۴.۵ میلیون نفر به این ویروس نیز تایید شده است.
دوورا کستل رئیس بخش بهداشت روان در سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرده که این نهاد بینالمللی از ترس، بلاتکلیفی و بحران اقتصادی ناشی از کرونا آگاه است و همه این مسائل منجر به فشار روانی بر مردم میشود.
وی به بلاتکلیفی دانشآموزان، آزار زنان در خانه و خصوصا کسانی که قبلا نیز مشکلات روانی داشتهاند اشاره کرده و گفت که مطالعات نشان میدهد شیوع پریشانی روانی در ایران به ۶۰ درصد و در آمریکا به ۴۵ درصد رسیده است.
وی مخصوصا به کادر درمانی و پزشکی اشاره کرده که آسیبپذیر هستند و بسیاری از آنها خواستار مشاوره روانی شدهاند.