در حالی که روسیه و ایالات متحده قرار است باب مذاکرات جدیدی را در مورد یک پیمان مهم کاهش زرادخانه هستهای باز کنند، مسکو علیه اصرار دولت آمریکا برای وارد کردن چین به این گفتوگوها هشدار میدهد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، کشور خود را از چند توافق بینالمللی بیرون آورده اما به حفظ پیمانی موسوم به «استارت جدید»، در شکلی جدید، علاقهمندی نشان داده است.
«استارت جدید» که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما به امضا رسید از ایالات متحده و روسیه میخواهد که تعداد سکوهای پرتاب موشکهای راهبردی هستهای خود را نصف کنند.
تاریخ این توافق در ماه فوریه یعنی دو هفته پس از پایان دوره فعلی ریاست جمهوری دونالد ترامپ منقضی میشود.
روسیه و برخی از نمایندگان دموکرات ایالات متحده در اصل خواهان تمدید همین توافق کنونی هستند و به تنظیم یک پیمان جدید دیگر در این مورد تا فوریه به دیده تردید مینگرند.
اما دولت ترامپ که به امضای توافق جدیدی که ادامه «استارت جدید» باشد علاقه نشان داده، میگوید که چین را نیز باید به مذاکرات جدید وارد کرد، زیرا زرادخانه هستهای آن کشور نیز در سالهای اخیر گسترش یافته است.
طبق اعلام انجمن کنترل تسلیحات مستقر در واشینگتن، ایالات متحده و روسیه هر یک در سال ۲۰۱۹ بیش از شش هزار کلاهک هستهای داشتند، در حالی که این رقم برای چین تنها ۲۹۰ کلاهک است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، روسیه روز سهشنبه، بیستم خرداد، از ایالات متحده خواست تا در مورد روند این مذاکرات «پیشنهادی مثبت ارائه بدهد.»
سرگئی ریابکوف، معاون وزارت خارجه روسیه، قرار است در این باره روز ۲۲ ژوئن در شهر وین با نماینده آمریکا، مارشال بیلینگسلی، دیدار و گفتوگو کند.
در پکن، سخنگوی وزارت خارجه چین گفته است که کشورش «هیچ قصدی» برای شرکت در این گفتوگوها ندارد. او ایالات متحده را متهم کرد که «میخواهد مسئولیتها را به دوش دیگران بیندازد.»
مارشال بیلینگسلی در توئیتر خود از چین خواسته است تا در موضع خود تجدید نظر کند.