نمایندگان مجلس یازدهم به دنبال تشکیل «۱۰۰ فراکسیون»، از جمله فراکسیون «سیر و عدس»

نماینده محلات در مجلس یازدهم گفته که تاکنون حدود ۱۰۰ درخواست تشکیل فراکسیون به هیات رئیسه رسیده که تعداد آنها همچنان رو به افزایش است.

علیرضا سلیمی که خود نیز عضو هیات رئیسه مجلس است افزوده که برخی نمایندگان حتی پیشنهاد تشکیل «فراکسیون سیر و عدس» را ارائه کرده‌اند.

او با بیان اینکه تشکیل چنین فراکسیون‌هایی «پایین آوردن» شان مجلس است از توقف تشکیل فراکسیون‌ها خبر داده است تا «سازوکار مناسبی برای تشکیل آنها در نظر گرفته شود».

آقای سلیمی برخی از وزارتخانه‌ها را متهم کرده است که «در تشکیل تعدادی از این فراکسیون‌ها نقش دارند» تا به گفته او، «از این طریق بتوانند ذهن نمایندگان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ جهت‌دهی کنند و در مجلس نفوذ داشته باشند».

براساس مصوبه سال ۹۰ مجلس، حداقل هشت تن از نمایندگان می‌توانند جهت توجه و پیگیری امور مهم سیاسی، تخصصی و صنفی فراکسیون تشکیل دهند و هر نماینده می‌تواند حداکثر عضو سه فراکسیون باشد، آیین‌نامه تعداد فراکسیون‌ها، نحوه تشکیل، فعالیت و تامین امکانات مورد نیاز توسط هیات رییسه مجلس تهیه می‌شود‎.

هنوز مشخص نیست که آیا این رویه در مجلس یازدهم دنبال خواهد شد یا نه.

به گزارش سایت تابناک‌، مجلس دهم بالغ بر ۶۰ فراکسیون سیاسی و غیرسیاسی داشت که از جمله آنها می‌توان به فراکسیون‌های محیط زیست، گردشگری و صنایع‌دستی، ورزش و جوانان، تولید و اشتغال، ایثارگران، غذا و دارو، زیتون و دانه‌های روغنی، احزاب و تشکل‌های مدنی، مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اقتصاد دیجیتال، فضای مجازی، پاسخگو، حمایت از کودک و نوجوان، حقوق شهروندی، احیا و حفاظت از دریاچه‌ها و تالاب‌ها، حقوق بشر، زنان، دیپلماسی و منافع ملی، روحانیت، فرش و صنایع دستی، روابط عمومی و رسانه، اهل سنت، دفاع مقدس و فرزندان شاهد، کارگری، صنایع غذایی، خانواده، کار و کارآفرینی، مبارزه با آسیب‌های اجتماعی و حج و زیارت اشاره کرد.