آژانس بینالمللی انرژی در تازهترین گزارش ماهانه خود از افت روزانه ۱۶.۴ میلیون بشکهای، بیش از ۱۶ درصد مصرف جهانی نفت، در سه ماهه دوم سال جاری میلادی خبر داده و گفته است تولید جهانی نفت نیز حدود ۱۴ میلیون بشکه نفت کاهش یافته است.
بدین ترتیب، به رغم توافق اوپک و کشورهای همپیمان به رهبری روسیه برای کاهش تولید روزانه ۹.۷ میلیون بشکه نفت، همچنین همراهی برخی کشورها مانند آمریکا، کانادا، برزیل و نروژ برای کاهش تولید نفت، هنوز هم تولید مازاد نفت در جهان ادامه دارد.
آژانس بینالمللی انرژی میگوید میزان پایبندی اوپک و کشورهای همپیمان به توافق کاهش تولید در ماه گذشته هشت درصد بیشتر از سطح تعهد این مجموعه بوده است. علت موضوع این است که عربستان به صورت داوطلبانه یک میلیون بشکه بیشتر از تعهد خود کاهش تولید داشته است.
این گزارش میگوید به خاطر شیوع کرونا، در نیمه اول سال جاری میلادی تقاضای جهانی نفت به طور متوسط ۱۰.۷۵ میلیون بشکه در روز کاهش یافت و در نیمه دوم سال نیز انتظار میرود مصرف جهانی نفت کاهشی ۵.۱ میلیون بشکهای نسبت به دور مشابه ۲۰۱۹ داشته باشد.
در مجموع مصرف جهانی روزانه نفت در سال جاری میلادی نسبت به پارسال ۷.۹ میلیون بشکه کاهش یافته و به ۹۲.۱ میلیون بشکه خواهد رسید.
با کاهش تولید نفت اوپک و کشورهای همپیمان، قیمت نفت شاخص برنت از زیر ۲۰ دلار در ماه آوریل به بالای ۴۳ دلار در روزهای گذشته رسیده است.
قیمت نفت شاخص برنت در سال گذشته بالای ۶۴ دلار بود.