با واکنش گسترده کاربران به خبر تائید حکم اعدام سه جوان معترض که در پی اعتراضات آبان بازداشت شدند، هشتگ #اعدام_نکنید برای ساعتها در صدر ترندهای جهانی توئیتر قرار گرفت.
این هشتگ برای چند ساعت در صدر ترندهای جهانی توئیتر و در ساعتهای دیگر در میان ۱۰ ترند اول جهان بود. هرچند گزارشها حاکی از ایجاد اختلال در ایران در اینترنت است.
حکم اعدام سه جوان معترض؛ امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی، چند روز پیش توسط یکی از وکلای آنها منتشر شده بود. سخنگوی قوه قضائیه روز سهشنبه ۲۴ تیر رسما این خبر را تایید کرد.
طوفان توئیتری با هشتگ #اعدام_نکنید از روز سهشنبه آغاز شد.
همزمان نهادهای بینالمللی نیز خواستار لغو حکم اعدام این سه تن شدهاند. سازمان عفو بینالملل گفته «مقامات ایران باید حکم اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی را بیدرنگ لغو کنند. محاکمه آنها ناعادلانه بوده است. آنها گفتهاند که از طریق ضربوجرح، شوک الکتریکی و آویزان شدن مورد شکنجه قرار گرفتهاند».
سازمان دیدبان حقوق بشر نیز گفته بود محکومان از دسترسی به وکیل محروم بودند، و گفته میشود تحت شکنجه قرار گرفتهاند تا «اعتراف کنند» و این احکام باید «فورا لغو شوند».
بیشتر در این باره: اعتراض میلیونی به حکم اعدام سه معترض آبان با هشتگ «اعدام نکنید»؛ اختلال در اینترنتترند شدن اعتراضات به حکم اعدام این سه معترض در حالی است که بنا بر گزارشها بهمانند دوران خود اعتراضات، اینترنت در ایران با اختلال روبهرو شدهاست.
بیشتر در این باره: نتبلاکس: اختلال گسترده در شبکه اینترنت ایراننتبلاکس، سایت ناظر بر اینترنت میگوید، اختلالات از ساعت ۹:۳۰ شب به وقت تهران روی داده و بر استفاده از اینترنت تاثیر گذاشته است. طبق این گزارش، اختلال در شبکه اینترنت در ایران به محدود شدن ارتباطات شهروندان منجر شد.
طی روزهای گذشته خبرهای مختلفی از اعدام شماری دیگر از بازداشتشدگان به دلایل سیاسی در ایران منتشر شدهاست. از جمله گزارشها در مورد اعدام دو زندانی سیاسی کرد دیاکو رسولزاده و صابر شیخ عبدالله، که ظاهرا در زندان مرکزی ارومیه رخ دادهاست.
گزارشها حاکی است قضائیه جمهوری اسلامی اخیرا حتی یک شهروند را بهخاطر نوشیدن مشروب اعدام کرده است.
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در صدر فهرست حکومتها و دولتهایی هستند که شهروندان خود را اعدام میکنند.