نماينده سازمان ملل در امور يمن خواهان تحقيق در مورد تلفات حملات هوايی شد

صنعا، پایتخت یمن؛ دود ناشی از حملات هوایی ائتلاف بین المللی به رهبری عربستان سعودی

مارتين گريفيث، نماينده سازمان ملل در امور يمن روز پنجشنبه ۲۶ تير خواهان انجام تحقيقات شفاف در مورد حملات هوايی روز چهارشنبه شد که بر اثر آن ۱۱ غيرنظامی در استان الجوف کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری رويترز، وی هشدار داد که تشديد مجدد درگيری‌های مسلحانه اقدامات سازمان ملل برای پايان دادن به جنگ پنج ساله در يمن را دشوارتر می‌کند.

با وجود شيوع ويروس کرونا و شرايط اسفبار يمن که سازمان ملل آن را بزرگترين فاجعه بشری جهان اعلام کرده وضعيت امنيتی در اين کشور باری ديگر رو به وخامت گذاشته است.

حملات هوايی روز چهارشنبه در استان الجوف سومين مورد از اين حملات طی هفته‌های اخير است. ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی گفته است که در مورد کشته شدن غير نظاميان در اين حملات و همينطور حملات هوايی ديگری که چند روز پيش در ناحيه حاجيه روی داد تحقيق خواهد کرد.

بیشتر در این باره: حوثی‌ها از حمله موشکی به «تأسیسات بزرگ نفتی» سعودی خبر دادند


مارتين گريفيث، نماينده سازمان ملل در امور يمن در توئيتی نوشت: «ما حملات هوايی روز چهارشنبه در الجوف را محکوم می‌کنيم. يک تحقيقات کامل و شفاف بايد انجام شود.»

دفتر هماهنگی فعاليت‌های بشردوستانه سازمان ملل در يمن اعلام کرده که حداقل ۱۱ غيرنظامی در حملات هوايی روز چهارشنبه کشته شده‌اند.

اداره بهداشت شورشيان حوثی ابتدا برآورد کرد که بر اثر بمباران منازل مسکونی ۹ نفر از جمله دو کودک کشته شده‌اند ولی مدتی بعد تعداد تلفات را ۲۴ نفر اعلام کرد.

شورشيان حوثی اخيرا حملات پهپادی و موشکی به اهدافی در خاک عربستان سعودی و عمليات زمينی خود را تشديد کرده و ائتلاف به رهبری عربستان سعودی نيز با حملات هوايی به حملات حوثی‌ها پاسخ می‌دهد.

تعدادی از مجروحان اين حملات هوايی از جمله کودکان به بيمارستان صنعا که در کنترل حوثی‌هاست منتقل شده‌اند. به گفته يکی از کارکنان بيمارستان، يک نوزاد ۱۵ روزه به دليل جراحت شديد جان خود را از دست داد.

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی که از ابتدای جنگ یمن به کشتن غيرنظاميان و زخمی کردن کودکان در يمن متهم شده ماه گذشته از فهرست سياه سازمان ملل متحد حذف شد.

متحدان غربی رياض از جمله آمريکا و بريتانيا از نظر تسليحاتی و اطلاعاتی به اين ائتلاف کمک می‌کنند.

از مارس سال ۲۰۱۵ که اين ائتلاف در حمايت از دولت يمن و برای جلوگيری از پيشروی‌های شورشيان حوثی وارد جنگ شد تاکنون بيش از ۱۰۰ هزار نفر در جنگ يمن کشته شده‌اند.

مارتين گريفيث با هدف از سرگيری مذاکرات صلح که در دسامبر ۲۰۱۸ متوقف شد گفت‌وگو با طرف‌های درگیر برای برقراری آتش‌بس و ايجاد اعتماد را از سر گرفته است.

جنگ يمن نبردی نيابتی بين ايران و عربستان سعودی تلقی می‌شود هر چند شورشيان حوثی بر استقلال خود تاکيد کرده و می‌گويند با يک سيستم فاسد مبارزه می‌کنند.