ترامپ: اگر انتخابات نبود، ایران و کره شمالی در عرض ۲۴ ساعت وارد مذاکره می‌شدند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، می‌گوید اگر انتخابات در این کشور پیش رو نبود، ایران، چین و کره شمالی در همان روز اول و طی ۲۴ ساعت برای رسیدن به توافقی با واشینگتن وارد مذاکره می‌شدند.

وی روز چهارشنبه ۱۵ مرداد در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز از دیدارهای خود با رهبر کره شمالی دفاع کرد و گفت، اگر هیلاری کلینتون، رقیب انتخاباتی وی در سال ۲۰۱۶، رئیس‌جمهور می‌شد الان آمریکا درگیر جنگ با کره شمالی بود.

رئیس جمهوری آمریکا اظهار داشت: «این جنگ احتمالا طولانی می‌شد، یا پایان یافته بود و شاید هم نه، اما درگیر جنگ با کره شمالی بودیم.»

بیشتر در این باره: خامنه‌ای: با مذاکره با آمریکا مخالفم، ترامپ دنبال استفاده شخصی از مذاکره است


دونالد ترامپ تاکنون سه دور مذاکره با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، داشته است، اما از این دیدارها نتیجه‌ای حاصل نشده است. پیونگ‌یانگ می‌گوید مادامی که آمریکا به خواسته‌های این کشور توجه نکند و تحریم‌ها را برندارد، پای میز مذاکره برنمی‌گردد.

با این حال آقای ترامپ تاکید دارد که اگر فایده‌ای داشته باشد، باز هم آماده دیدار با رهبر کره شمالی است. وی افزود که پیونگ‌یانگ منتظر نتیجه انتخابات آمریکا است.

قرار است انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز ۱۳ آبان سال جاری برگزار شود. رقیب انتخاباتی دونالد ترامپ نیزجو بایدن از حزب دموکرات است.

آقای ترامپ قبلا به ایران توصیه کرده بود که منتظر این انتخابات نباشند و اگر این مدت با واشینگتن وارد مذاکره شوند به توافق بهتری دست خواهند یافت، خواسته‌ای که ایران تاکنون آن را رد کرده است.

اما از سویی شیوع گسترده ویروس کرونا و افت رشد اقتصادی، بیکاری‌های گسترده و تنش با کشورهای دیگر، خصوصا جنگ تجاری با چین، ترامپ را در وضعیت دشواری قرار داده است.

بیشتر در این باره: پومپئو: تحریم‌ها ۹۰ درصد درآمدهای نفتی ایران را کاهش داده است


آقای ترامپ از عملکرد دولتش در مقابله با کرونا دفاع کرد و گفت اگر این بیماری نبود، اتفاق دیگری که می‌افتاد بالا رفتن شاخص‌های سهام در کشور بود، همان‌طور که تا پیش از آن هم در دوران ریاست جمهوری وی چندین رکورد ثبت شد.

اقتصاد آمریکا در سه ماهه دوم سال جاری میلادی نزدیک ۳۳ درصد کوچک‌تر شده است و انتظار می‌رود در کل سال جاری میلادی به خاطر شیوع کرونا با رشد منفی ۶.۱ درصدی و حتی بدتر از آن مواجه شود.

همچنین تاکنون ابتلای نزدیک ۵ میلیون نفر در آمریکا به ویروس کرونا تایید شده که برابر بیش از یک چهارم کل مبتلایان ثبت شده به ویروس در جهان است.

ترامپ می‌گوید شمار بالای موارد ابتلا در آمریکا به خاطر تست گسترده کرونا در کشور است و این امر باعث شده کشف موارد ابتلا به کرونا بیشتر از دیگر کشورها باشد.

با این حال آمار مرگ و میر ناشی از کرونا نیز در آمریکا به بیش از ۱۶۱ هزار مورد رسیده که برابر ۲۳ درصد از کل فوتی‌های ثبت شده در جهان است.

با استفاده از گزارش‌های فاکس‌نیوز، بانک جهانی و رادیو فردا؛ ف.ق/س.ن