سخنگوی وزارت بهداشت ایران از مرگ ۱۸۴ نفر دیگر در کشور بر اثر کرونا خبر داد. با جان باختن این افراد، آمار رسمی قربانیان کرونا در ایران به ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر رسید.
سیما لاری روز سهشنبه، ۲۱ مرداد با اعلام این آمار همچنین از شناسایی ۲۳۴۵ بیمار دیگر مبتلا به کرونا در ایران خبر داد که ۱۲۶۹ نفر آنها در بیمارستانها بستری شدهاند.
به گفته وی، تاکنون ۳۳۱ هزار و ۱۸۹ نفر در ایران به کرونا مبتلا شدهاند و ۳۹۸۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
اعلام روزانه آمار کرونا در ایران در حالی ادامه دارد که تردیدهای جدی نسبت به درستی این آمار وجود دارد و منابع مستقل از چندبرابری آمار ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در کشور خبر میدهند.
خانم لاری در عین حال گفت که استانهای مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند.
بر اساس این گزارش، استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران نیز گفته که سرایتپذیری ویروس کرونا «سه تا ۹ برابر» شده است.
به گزارش تسنیم، آقای حریرچی در یک برنامه تلویزیونی افزوده به همین دلیل، رعایت «۷۰ درصدی» پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم ایران، «کافی» نیست و باید به «۹۵ درصد» برسد.
او همچنین اضافه کرده که ایران برخلاف بسیاری از کشورهای جهان، به خاطر «مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمها و مسائل اقتصادی داخلی، هیچوقت شرایط سختگیرانهای در تعطیل کردن کشور» نداشته است.
با توجه به نزدیکی ماه محرم و نگرانیها از افزایش شمار مبتلایان و قربانیان بهدلیل شرکت در مراسم ویژه این ماه، سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران خواستار ماه محرمی «سرشار از خرد و شعور» شده است.
وی اضافه کرده که برای جمهوری اسلامی، «مهم است که دشمن نتواند بگوید که نظام سلامت یا سرسپرده تحجر شده یا خود جزئی از تحجر بوده است.»
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران نیز با بیان اینکه مدیریت کرونا در مدارس، «امکانپذیر» نیست، گفته «هر گونه تصمیمگیری برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها اقدام زودرسی است و میتواند مخاطرهآمیز باشد.»