برخی از نمایندگان مجلس ایران با انتقاد شدید از بازگشایی مدارس در دوران شیوع کرونا، وزیر آموزش و پرورش را به استیضاح تهدید کردهاند.
ولی اسماعیلی، نائب رئيس کمیسیون اجتماعی مجلس روز شنبه ۱۵ شهریور در توییتی در این زمینه بازگشایی مدارس را یک اقدام «شتابزده» خواند و به وزیر آموزش گفت منتظر سوال و استیضاح باشد.
او همچنین با کنایه خطاب به مسئولان دولت نوشت بر خلاف «آقازادههای حضرات» که در ولنجک «غرق در بهترین امکاناتاند؛ دانش آموزان مناطق محروم حتی آب برای شستن دست ندارند».
حسینعلی شهریاری، رئيس کمیسیون بهداشت مجلس هم رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط دانشآموزان را «شوخی» خوانده و گفته است: « از وزیر شنیدم که با روشهای اروپا مدارس را بازگشایی میکنیم. این شبیه شوخی است که مدارس را به ویژه در مناطق محروم با اروپا مقایسه کنیم».
او با تاکید بر اینکه اگر اتفاقی برای دانشآموزان بیفتد، «ابتدا رئیس جمهور باید پاسخگو باشد بعد وزیر آموزش و پرورش»، گفته است: « اگر سلامت به خطر بیفتد ما برخورد خواهیم کرد. بسیاری خانوادهها توان خرید ماسک ندارند».
حمیدرضا حاجی بابایی، رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس گفته است تصمیم درباره بازگشایی مدارس «شوخی» نیست و « اگر موج سوم کرونا راه بیفتد مدیریت ۱۵.۵ میلیون معلم و دانشآموز، کار سختی است».
با وجود این انتقادات مراسم روز بازگشایی مدارس روز شنبه ۱۵ شهریور با حضور حسن روحانی برگزار شد. رئيسجمهور ایران در این مدارس گفت «سلامت-آموزش» غلط است.
او که از طریق ویدئو کنفرانس در این مراسم حضور یافته بود، خواستار اداره امور انضباطی مدارس به شیوه «پادگانهای آموزشی نیروهای مسلح» شد تا دانشآموزان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
علاوه بر نمایندگان مجلس، نحوه تصمیمگیری درباره بازگشایی مدارس در استانهای مختلف نیز توام با ابهام بوده و با انتقاداتی از سوی مقامهای دولتی مواجه شده است.
در تازهترین اظهارنظر، آرش نجیمی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان از علت بازگشایی مدارس اظهار بیاطلاعی کرده و گفته است این استان از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز است و ستاد استانی مبارزه با کرونا، بازگشایی مدارس در این استان را یک هفته به تاخیر انداخته است.
این اظهارنظر در حالی مطرح میشود که مقامهای وزارت آموزش و پرورش میگویند با اعتماد به مسئولان وزارت بهداشت اقدام به بازگشایی مدارس کردهاند.