تلویزیون دولتی ایران شامگاه شنبه، ۱۵ شهریور، برنامهای با مضمون «اعترافات» نوید افکاری، نایب قهرمان کشتی نوجوانان ایران، پخش کرد؛ اعترافاتی که نوید افکاری گفته است «زیر فشار مداوم شکنجه» از او گرفته شده است.
صدا و سیمای جمهوری اسلامی، عصر شنبه با پخش فیلمی دربارهٔ نوید افکاری سعی کرد نشان دهد که او به قتل یک نگهبان شرکت آب و فاضلاب در شیراز و در جریان اعتراضات آبانماه، اعتراف کرده است.
تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی مکرراً اعترافاتی را که از زندانیان سیاسی گرفته میشود پخش میکند، اعترافاتی که دربارهٔ بسیاری از آنها بعدتر افشا میشود که تحت فشار و شکنجه گرفته شدهاند.
فدراسیون بینالمللی حقوق بشر، در گزارشی ماه ژوئن خود گفت که رسانههای دولتی ایران بیش از ۳۵۵ اعتراف اجباری را در دهه گذشته، پخش کردهاند.
حسن یونسی، وکیل آقای افکاری، میگوید که هیچ مدرک روشنی برای اثبات گناهکار بودن موکل او در دست نیست.
حسن یونسی در یک پیام توئیتری نوشته است که: «هیچ تصویری از لحظه ارتکاب جرم (قتل مرحوم حسن ترکمان کارمند حراست اداره آبفا) وجود ندارد. فیلم مورد ادعا مربوط به یک ساعت قبل از زمان قتل است.»
در ارتباط با نوید افکاری، همچنین مهدی محمودیان، زندانی سیاسی سابق، در توئیتر خود نوشت که «بعد از دو روز حضور خانواده در مقابل زندان، نوید افکاری توانست تماس بگیرد. او در این تماس کوتاه ضمن اینکه گفته به همراه دو برادرش در یک محل نگهداری میشود اعلام کرده، مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند و باید به پزشکی قانونی اعزام شوند ولی زندان از تحویل برگه شکایت خودداری کرده است.»
نوید افکاری نایب قهرمان نوجوانان ایران که در پی اعتراضات مرداد ۹۷ بازداشت شد، به اتهام قتل یک مأمور امنیتی به دو بار اعدام، شش سال و نیم حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است. وحید و حبیب برادران او نیز هر یک به ۵۴ و ۲۷ سال زندان با شلاق محکوم شدهاند.
همزمان با افزایش درخواستهای داخلی و خارجی برای لغو حکم اعدام نوید افکاری، حسن یونسی، روز شنبه اعلام کرد که این سه برادر از بند عمومی زندان عادلآباد شیراز به «مکان نامعلومی» منتقل شدهاند.
آقای یونسی روز شنبه، ۱۵ شهریور در مصاحبه با پایگاه خبری امتداد گفته که خانواده افکاری میگویند «روز پنجشنبه، نوید را از بند عمومی زندان منتقل کردهاند و آنها هیچ اطلاعی از محل نگهداری او ندارند.»
به گفته وی، آنها همچنین مدتی بعد مطلع شدهاند دو برادر دیگر نوید را نیز از بند عمومی منتقل کرده اند و «تاکنون هیچ اطلاعی از محل نگهداری آنها وجود ندارد.»
این وکیل دادگستری تاکید کرده که «این حق خانواده زندانیان است که از وضعیت نگهداری و سلامتی اعضای خانواده خود در زندان مطلع باشند.»
مادر این سه برادر نیز در پیام ویدئویی خود تاکید کرده است که پسرانش شکنجه شدهاند تا علیه همدیگر شهادت بدهند و یکی از آنها تحت فشار فیزیکی و روحی در زندان دست به خودکشی زده است.
در روزهای گذشته، پس از انتشار فایلهای صوتی از نوید و وحید و نیز فایل ویدیویی مادر آنها، کارزار گستردهای در فضای مجازی فارسیزبان برای توقف حکم اعدام نوید افکاری که کشتیگیر نیز است، به راه افتاد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه ۱۳ شهریور از رهبران جمهوری اسلامی ایران خواسته است نوید افکاری را اعدام نکنند.
مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده نیز در توئیتی نوشت که واشینگتن همانند همه جهان از حکم اعدام نوید افکاری که تحت شکنجه مجبور شده است علیه خود اعتراف نادرست بکند، خشمگین شده است.
در تازهترین واکنش، رضا خندان، همسر نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر زندانی در ایران نیز نوشته که خانم ستوده در تماسی تلفنی از زندان اوین، صدور حکم اعدام برای آقای افکاری را محکوم کرده و خواستار «تشکیل دادگاهی عادلانه و رسیدگی بیطرفانه به پرونده او و کلیه بازداشت شدگان اعتراضات» شده است.
خانم ستوده همچنین از مردم ایران و جهان خواسته است در اعتراض به افزایش صدور احکام اعدام در ایران، «واکنش جدی» نشان دهند.
صدور این حکم در جامعه ورزش نیز بازتاب زیادی داشته است. حسن نایبآقا، ملیپوش سابق فوتبال ایران، از تهیه نامهای خطاب به مجامع جهانی خبر داد که تاکنون ۶۲ ورزشکار و قهرمان ایرانی آن را امضا کردهاند و از این مجامع میخواهند برای توقف حکم اعدام نوید افکاری تلاش کنند.
در خارج از ایران نیز جمع پرتعدادی از قهرمانان کشتی آزاد و فرنگی المپیک و جهان، اعتراض خود را به صدور حکم اعدام برای یک کشتیگیر ایرانی ابراز کردهاند.