ارتش ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه ۱۹ شهریور در اطلاعیهای اعلام کرد که دو هزار و ۲۰۰ سرباز خود را از عراق خارج خواهد کرد.
بر اساس این اطلاعیه، تعداد نیروهای نظامی آمریکا حاضر در عراق طی ماه جاری از ۵۲۰۰ نفر به سه هزار نفر کاهش مییابد.
این نیروها برای مقابله با گروه حکومت اسلامی (داعش) و همچنین آموزش نیروهای عراقی به این کشور اعزام شدهاند.
ژنرال کنت مککنزی، رئیس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده موسوم به «سنتکام»، در جریان بازدید اخیر خود از عراق به خبرگزاری فرانسه گفت که تصمیم یاد شده «به دلیل اطمینان خاطر ما از افزایش توانایی نیروهای امنیتی عراق برای انجام عملیات مستقل» اتخاذ شده است.
این مقام ارشد پنتاگون افزود: «در پی مشورت و هماهنگی با دولت عراق و شرکای ائتلافی خود، ایالات متحده تصمیم گرفته است که در ماه سپتامبر (ماه جاری میلادی)، نیروهای نظامی حاضر در عراق را از حدود ۵۲۰۰ نفر به ۳۰۰۰ نفر کاهش دهد».
مککنزی همچین اظهار داشت:، آمریکا میتواند به حمایتهای خود از ارتش عراق در جنگ علیه گروه حکومت اسلامی (داعش) که سال گذشته از منطقه «خلافت» خود بیرون رانده شد اما همچنان در سراسر عراق به صورت پراکنده باقی مانده است، ادامه دهد.
پس از تصرف شهر موصل توسط گروه «خلافت اسلامی» در سال ۲۰۱۴ نیروهای آمریکایی به عراق بازگشتند و به مرور تعداد آنها به بیش از پنج هزار نفر رسید.
اما به دنبال کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه در حمله پهپادهای آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بغداد در دیماه پارسال، انتقادها در این کشور از حضور نظامی آمریکا افزایش یافت و پارلمان عراق نیز رأی به خروج نیروهای نظامی خارجی، از جمله آمریکایی از این کشور داد.
ژنرال مککنزی در اینباره گفت که ایالات متحده به «هدف نهایی» خود در عراق متعهد مانده است؛ به عبارت دیگر، تبدیل کردن این کشور به جاییکه نیروهای محلی بتوانند به تنهایی مانع بازگشت گروه «حکومت اسلامی» شوند و تامینکننده امنیت «حاکمیت عراق بدون کمک خارجی» باشند.
وی تاکید کرد: «سفر دشواری بوده؛ فداکاری بزرگی انجام شده و با این همه، پیشرفت قابل توجهی صورت گرفته است».
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، در جریان کارزار انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶ متعهد شد که برای پایان دادن به «جنگهای بیپایان» ایالات متحده در کشورهایی مانند افغانستان، عراق و سوریه تلاش کند.
آقای ترامپ ماه گذشته در دیدار با نخستوزیر عراق، بر این تعهد خود تأکید کرد.
رویترز میگوید، آمریکا هماکنون هشت هزار و ۶۰۰ سرباز در افغانستان دارد. دونالد ترامپ ماه گذشته گفته بود که شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان به چهار هزار نفر کاهش مییابد.