بیانیه اعتراضی ۳۱۳ سینماگر ایرانی: سانسور برچیده شود

سال گذشته توقیف فیلم «خانه پدری» توسط دادستانی کل کشور با واکنش‌های اهالی سینما مواجه شد

۳۱۳ نفر از سینماگران ایرانی با امضای بیانیه‌‌ای کوتاه خواستار «برچیده شدن نظام سانسور» و «حذف هر نوع پروانه فیلم‌سازی» شده‌اند.

این بیانیه به مناسبت روز ۲۱ شهریور، «روز ملی سینما» منتشر شده و امضاکنندگان بر «نه به سانسور» تاکید ورزیده‌اند.

بیانیه به صراحت می‌گوید: «ما سینماگران در روز ملی سینما خواهان برچیده شدن نظام سانسور و حذف هر نوع پروانه فیلم‌سازی هستیم.»

در فهرست امضاکنندگان بیانیه نام همایون اسعدیان، مهناز افشار، رضا بابک، کامبوزیا پرتوی، جعفر پناهی، کیومرث پوراحمد، حسن پورشیرازی، علیرضا داوودنژاد، ابوالحسن داوودی، رضا درمیشیان، محمد رسول‌اف، علی‌رضا رئیسیان، ترانه علیدوستی، کیانوش عیاری، عبدالرضا کاهانی، مهتاب کرامتی، علی مصفا، فاطمه معتمدآریا، تهمینه میلانی و حمید نعمت‌الله به چشم می‌خورد.

محمد رسول‌اف که خود از امضاکنندگان این بیانیه‌ است در توییتی نوشت که «اگر نام‌گذاری روزی به‌نام"سینمای ملی" یک خاصیت داشته باشد، آن است که سینماگران بتوانند بدون ‌هراس از داغ و درفش‌های رایجِ حکومت، خواسته‌های بنیادی و انباشته شده‌ خود را طلب کنند».

او در ادامه توییت خود از عدم همراهی دیگر سینماگران با این بیانیه اظهار تاسف کرد.

آبان سال گذشته نیز بیش از ۳۰۰ سینماگر ایرانی با امضای بیانیۀ ۱۰ ماده‌ای به «اختناق و سانسور» اعتراض کردند.

در بیانیه آنان آمده بود: «بیزاری خود را از سیاست‌های تفتیش شکل و محتوا به هر نحوی اعلام می‌کنیم و خواهان آزادی بیان و اندیشه هستیم.»

در سال‌های اخیر، سینماگران ایرانی علاوه بر سانسور، به «ناتوانی قوه مجریه در اجرای قانون و ورود سرمایه‌های مشکوک به سینما» معترض بوده‌اند.

این فعالان صنفی همچنین با اشاره به مراحل پیچیده دریافت مجوز برای ساختن فیلم، از «نگاه سلیقه‌ای و ایدئولوژیک» مسئولان وزارت وزارت ارشاد که فیلمسازان را ناچار به «دستکاری در شکل و محتوای آثارشان» می‌کند، انتقاد کرده‌اند.

مسئولان و نهادهای دولتی ایران معمولا به این بیانیه‌ها واکنش خاصی نشان نمی‌دهند و بر اجرای سیاست‌های

بیشتر در این باره: اعتراض سینماگران ایرانی به اختناق و سانسور؛ نامه خانه سینما به رئیس قوه قضاییه

توام با سانسور و تحمیل اصرار می‌ورزند.