رئیس شورای شهر تهران در حالی که وضعیت متروی تهران را «حاد» توصیف کرد، گفت: «از ۱۳۰۰ واگن فعال در مترو حدود ۳۰ درصد آنها نیاز به اورهال دارد، اما اجباراً باید از این قطارها استفاده کنیم. قطارهایی که ممکن است در حین سرویسدهی، دچار حادثه یا خرابی شوند.»
به گزارش خبرگزاری فارس، محسن هاشمی روز شنبه، دوازدهم مهرماه، با اشاره به اینکه باید چهار هزار میلیارد تومان از محل صرفهجویی در مصرف سوخت به حملونقل عمومی اختصاص پیدا میکرد از عدم اختصاص حتی یک ریال از این منابع خبر داد و از دولت، مدیریت شهری، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی خواست که تأمین ۶۳۰ واگن را جدی بگیرند.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه هم خالی شدن انبارهای قطعات یدکی را مشکلی جدی برای متروی تهران عنوان کرد و گفت: «اگر بخواهیم آنها را پر کنیم باید با دلار نرخ امروز پر کنیم.»
فرنوش نوبخت در حالی که هزینههای متروی تهران را «بسیار زیاد» و درآمد آن را «کم» عنوان کرد، گفت: «دولت عموما آخر سال پول میدهد و رقمش به قدری پایین است که به اندازه درآمد یک هفته ما میشود.»
نوبخت درباره مشکلات مالی متروی تهران توضیح داد: «باید قطعات بخریم، ولی پول نداریم. بخشی از قطعات ساخت داخل است و بخشی هم باید از چین وارد شود. هزینههای ما با توجه به گرانی دلار چند برابر شده است.»
عدم اختصاص منابع مالی از سوی دولت یکی از گلههای مهم مسئولان مترو در ادوار مختلف بوده است.
مدیران شرکت بهرهبرداری متروی تهران در ماههای گذشته بارها از کاهش قابل توجه منابع مالی این شرکت به دلیل کرونا خبر دادهاند، اما بنا بر گفتههای اخیر مسئولان مترو عدم اختصاص منابع و اورهال نشدن قطارهای مترو میتواند مشکلات و حوادث جدی را در این سیستم حملونقل رقم بزند.