همزمان با جهش چشمگیر در آمار رسمی قربانیان کرونا در ایران، شمار روزانه مبتلایان به کووید-۱۹ نیز رکورد تازهای به جا گذاشت و به بیش از ۳۹۰۰ تن رسید.
روز دوشنبه ۱۴ مهر، وزارت بهداشت آمار رسمی قربانیان کرونا در ایران طی شبانهروز گذشته را ۲۳۵ نفر اعلام کرد که نسبت به روزهای قبل افزایش چشمگیر نشان میدهد. این در حالی است که یک عضو کمیته ملی مقابله با کرونا میگوید که آمار درگذشتگان ممکن است بسیار بیشتر باشد.
بر اساس آمار وزارت بهداشت ایران، با درگذشت ۲۳۵ بیمار دیگر مبتلا به کرونا در شبانهروز گذشته که نسبت به روزهای قبل افزایش چشمگیر نشان میهد، آمار رسمی قربانیان این ویروس در ایران، به ۲۷ هزار و ۱۹۲ نفر رسید.
سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، روز دوشنبه ۱۴ مهر، در گزارش روزانه خود از شناسایی سه هزار و ۹۰۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ خبر داد و گفت نزدیک به دو هزار نفر از آنان بستری شدهاند.
بر اساس این گزارش رسمی، در حال حاضر چهار هزار و ۱۶۷ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند، ضمن آنکه مجموع بیماران مبتلا به کرونا در ایران نیز به نزدیک ۴۷۲ هزار نفر رسیده است.
درستی آمار روزانه و رسمی اعلامشده از سوی وزارت بهداشت، همواره از سوی برخی کارشناسان مستقل مورد تردید جدی قرار گرفته و برخی منابع میگویند آمار ابتلا و قربانیان در ایران بین دو تا چند برابر آمار رسمی است.
در همین زمینه، مسعود مردانی، پزشک متخصص بیماریهای عفونی و عضو کمیته علمی مقابله با کرونا، در یادداشتی که در روزنامه اعتماد منتشر کرد با اشاره به درگذشت روزانه حداقل ۲۰۰ نفر، نوشت «اعتقاد من این است که آمار فوت ممکن است از این عدد بسیار بیشتر باشد».
آقای مردانی همچنین هشدار دارد که اگر مردم در تعطیلات بهجای خانهنشینی به سفر بروند، طی هفتههای «ممکن است ناچار شویم برای پذیرش بستریهای جدید کووید ۱۹ بیمارستانی صحرایی دایر کنیم.»
از سوی دیگر، پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، نیز وضعیت فعلی شیوع کرونا در ایران را «بحرانی» توصیف کرد و گفت «تقریباً تمام ظرفیت بخشهای مراقبت ویژه در اشغال بیماران کرونایی است»
آقای طبرسی در عین حال گفت که وضعیت گسترش ویروس در ایران خصوصاً در تهران «از هفتههای قبل و پس از کاهش محدودیتها و رفتارهای پرخطر، قابلپیشبینی بود».
رفع برخی محدودیتهای کرونایی در تابستان، برگزاری عزارداریهای محرم، باز شدن مدارس، و افزایش سفرهای تفریحی مردم از جمله دلایل اوجگیری دوباره شیوع کرونا در ایران ذکر میشود.
بنا به اطلاعیه استانداری تهران، از ۱۲ تا ۱۸ مهرماه فعالیت برخی مراکز تفریحی، ورزشی، مذهبی در استان تهران ممنوع اعلام شده است.
افزایش آمار مبتلایان و قربانیان در حالی است که بهگفته آقای طبرسی، کادر درمان نیز «دچار فرسودگی و خستگی شده است».
این پزشک متخصص بیماریهای عفونی همچنین گفته است که درمان بیماران در مقایسه با ماههای گذشته سختتر شده، چرا که مبتلایان با علائم شدیدتری روبهرو هستند.
بنا به اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر وضعیت استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد همچنان قرمز است.
چهار استان کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز هنوز در وضعیت هشدار قرار دارند.