در حمله هوایی منتسب به روسیه، ده‌ها شبه‌نظامی مخالف دولت سوریه کشته شدند

عکسی از مارس ۲۰۱۶، جنگنده سوخو ۲۵ روسیه را در پایگاهی در سوریه نشان می‌دهد

در جریان یک حمله هوایی منتسب به روسیه به منطقه ادلب سوریه، ده‌ها شبه نظامی کشته شدند.

خبرگزاری‌های فرانسه و آلمان وقوع حملات هوایی را تایید کرده‌اند و در برخی گزارش‌های دیگر از مرگ حدود ۸۰ نفر از شبه‌نظامیان، و زخمی شدن حداقل ۱۰۰ نفر دیگر خبر داده شده است.

گروه دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن که رویدادهای جنگ داخلی این کشور را رصد می‌کند، اکثر جنگجویان کشته شده در بمباران جنگنده‌های روسیه را را نیروهای «فیلق‌الشام» معرفی کرد.

فیلم‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی بمباران‌های سنگین را در مسیرهای میان جبل الدویله در نزدیکی «کفرتخاریم» در شمال غرب ادلب، در نزدیکی مرز سوریه با ترکیه، نشان می‌دهد.

از نظر دولت مرکزی سوریه، شبه‌نظامیان گروه «فیلق‌الشام» «مزدوران اجاره‌ای ترکیه» هستند که در راستای اهداف حکومت رجب طیب اردوغان در این بخش از سوریه مستقر شده و از چهار سال پیش در این ناحیه فعالیت می‌کنند.

این گروه خود را بخشی از جبهه موسوم به «ملی آزادیبخش» می‌دانند که علیه دولت سوریه در حال جنگ هستند.

سیف رعد، سخنگوی جبهه یادشده، به خبرگزاری فرانسه گفته است که این نیروها در بمباران‌ روز دوشنبه روس‌ها «متحمل تلفات سنگین» شده‌اند اما از ارائه جزییات بیش‌تر خودداری کرد.

او روسیه و ارتش اسد را به نقض آتش‌بس و بمباران دهکده‌ها و شهرک‌های مرزی متهم کرد.

بدنبال پیشروی‌های سریع ارتش سوریه به سوی ادلب در نخستین روزهای بهار امسال، روسیه و ترکیه در توافقی میان سران مسکو و آنکارا، آتش‌بس اعلام کردند تا روزهای اخیر به طور عمده رعایت شده بود.

ادلب، آخرین منطقه باقی‌مانده در دست مخالفان دولت مرکزی در جنگ سوریه است که ارتش بشار اسد با حمایت روسیه و سایر متحدین با دمشق، برای بازپس‌گیری آن تلاش می‌کند.

روسیه با هدف کمک به بقای حکومت بشار اسد از شهریور سال ۹۴ در سوریه حضور نظامی دارد و جنگنده‌های آن چتر پوششی برای پیشروی نیروهای زمینی ارتش سوریه ایجاد می‌کنند.

ارتش سوریه که از کمک نیروهای تحت پوشش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای حزب‌الله برخوردار است، در حال حاضر بر بیش از ۷۰ درصد سوریه تسلط کامل دارد.

جنگ داخلی یک دهه‌ای سوریه رسما بیش از ۳۸۰ هزار کشته و صدها هزار زخمی دیگر داشته است.

میلیون‌ها تن از سوری‌ها هنوز آواره هستند و از سه میلیون جمعیت پیشین استان ادلب، بسیاری از آنها کماکان در اردوگاه‌هایی که حداقل امکانات رفاهی و بهداشتی دارند، زندگی می‌کنند.