سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران گفته است که برای این کمیسیون روشن شده است که «خرابکاری» در سایت هستهای نطنز «خارج از مجموعه» نبوده است.
به گزارش وبسایت همشهری آنلاین، ابوالفضل عمویی گفته است که این کمیسیون در این زمینه با شورای عالی امنیت ملی نامه محرمانه نوشته ولی نتایج نهایی باید توسط این شورا اعلام شود.
او همچنین از دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی خواسته است که «در بحث حفاظت تاسیسات هستهای قویتر و منسجمتر عمل کنند».
جواد کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، روز اول مرداد با اشاره به بازدید هیاتی از نمایندگان گفت که علت حادثه در سایت هستهای نطنز «رخنه در مسائل حراستی و حفاظتی» بوده است.
روز ۱۲ تیرماه امسال در تاسیسات نطنز وقوع یک حادثه منجر به تخریب گسترده «مرکز مونتاژ سانتریفوژ ایران» شد.
این انفجار موجب کند شدن روند تولید این نوع سانتریفوژ شده است و بر اساس گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، این رخداد برنامه هستهای ایران را تا دو سال با تاخیر مواجه میکند.
مقامهای حکومت ایران در ماههای اخیر به طور عمده درباره حادثه انفجار در تاسیسات هستهای از عبارت «خرابکاری» استفاده کردهاند.
پیش از این گزارشهایی درباره احتمال حمله هوایی یا حمله سایبری به این تاسیسات و دخالت کشور خارجی مطرح شده بود ولی در اظهارنظرهای مقامهای دولت و مجلس ایران به طور عمده بر «خرابکاری» و داخلی بودن عامل این حادثه تاکید شده است.
با این حال آقای عمویی در گفتگوی خود تاکید کرده است که نمیتوانم «درباره اینکه کشوری در این قضیه نقش داشت یا نه بهصورت قطعی اظهارنظر کنم».
در طول ماههای گذشته بارها گمانهزنیهایی درباره نقش دولت اسرائيل در این ماجرا مطرح شده است.
نخستین بحث در این زمینه را روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز مطرح کرد که در جریان این انفجار «سالن بالانس کردن سانتریفیوژهایی که هنوز عملیاتی نشده بودند» هدف حمله خرابکارانه قرار گرفته و ظاهرا اسرائیل این حمله را مهندسی کرده است.
روزنامه اسرائیلی جروزالمپست نیز روز چهارشنبه ۲۶ شهریور نوشت که بر اساس اطلاعات دریافتی انفجار نطنز «خرابکاری فیزیکی» و با هدف هشدار به ایران برای رد نشدن از خطوط قرمز در برنامه هستهای بوده است.
بر اساس گزارش این روزنامه، این انفجار با هدف ارسال پیامی که نشاندهنده عزم راسخ برای متوقف کردن برنامه هستهای جمهوری اسلامی بود، انجام شده است.