معاون دادستان مشهد گفته است که در جریان اجرای طرحی با عنوان «سایبان امید» از ۳۰ کودک که مورد «آزار جنسی و تجاوز» قرار گرفتهاند، حمایت شده است.
نیره عابدینزاده که روز دوشنبه ۱۲ آبان با خبرگزاری ایسنا گفتوگو کرده، توضیح نداده است که پرونده تجاوز و آزار جنسی به این کودکان مربوط به چه دوره زمانی است ولی گفته است کمترین میزان مجرمان این پروندهها، شلاق و بیشترین مجازات برای آنها اعدام است.
او همچنین از اجرای طرحی برای ساماندهی کودکان کار خبر داده و گفته است در هفته گذشته در مشهد، ۸۵ کودک کار شناسایی شده که «از این تعداد ۲۴ کودک ایرانی و ۶۱ کودک اتباع خارجی بودند».
خانم عابدینزاده همچنین از بازداشت ۵ نفر از کسانی که به گفته او «لیدر» این کودکان بودهاند، خبر داده است.
او گفته است برخی از لیدرها با بهرهکشی از کودکان، شبی ۱۰ میلیون تومان درآمد دارند و «نهایتاً ۲۰ هزار تومان به کودک میرسد».
معاون دادستان مشهد تاکید کرده که است که برخی از کودکانی که شناسایی شدهاند، احتمال دارد که «مورد آزار و اذیت جنسی و تجاوز قرار گرفته باشند» و آثار ضرب و جرح وجود روی بدنشان وجود دارد.
محمود عباسی، معاون وزیر دادگستری ایران نیز روز ۱۱ آبان وضعیت کودکان کار در استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی «فاجعهبار» است و تعداد کودکان کار در این استانها «بسیار زیاد» است.
این مقام مسئول در این زمینه آماری ارائه نداده و گفته است اغلب آمارهای دولتی که در زمینه کودکان کار ارائه میشود، درست نیست.
در ایران آمار کودکان کار و تعریف افرادی که کودک کار شناخته میشوند، مشخص و دقیق نیست.
مقامهای دولتی و شهرداری میگویند که حدود نیم میلیون کودک کار در ایران وجود دارد ولی سازمانهای غیردولتی میگویند که ۷ میلیون کودک کار در ایران داریم.